Standaard wedstrijd van het jaar:


Van 1999 tot en met 2017 was er vanuit deze website een verkiezing voor "Standaard wedstrijd van het jaar". De verkiezing werd in 1999 in het leven geroepen om de organisatoren van wedstrijden een platform te bieden en middels deze verkiezing ook landelijke bekendheid te geven, voor zover dat nog niet het geval was. In die tijd was er geen social media en waren niet alle organisatoren in de gelegenheid om een eigen website te bouwen en beheren. Tegenwoordig is dat gelukkig anders en weten de organisatoren zich te profileren middels social media en/of een website. Voor het jaar 2017 is de laatste verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar" geweest.
Klik hier voor de Beste 30 van 2017
Klik hier voor de Beste 30 van 2016
Klik hier voor de Beste 30 van 2015
Klik hier voor de Beste 30 van 2014
Klik hier voor de Beste 30 van 2013
Klik hier voor de Beste 30 van 2012
Klik hier voor de Beste 30 van 2011
Klik hier voor de Beste 30 van 2010
Klik hier voor de Beste 30 van 2009
Klik hier voor de Beste 30 van 2008
Klik hier voor de Beste 30 van 2007
Klik hier voor de Beste 30 van 2006
Klik hier voor de Beste 30 van 2005
Klik hier voor de Beste 30 van 2004
Klik hier voor de Beste 30 van 2003
Klik hier voor de Beste 30 van 2002
Klik hier voor de Beste 30 van 2001
Klik hier voor de Beste 30 van 2000
Klik hier voor de Beste 30 van 1999

Om als wedstrijd in aanmerking te kunnen komen voor "Standaard wedstrijd van het jaar" gelden de volgende voorwaarden:
 • de datum en lokatie van de wedstrijd moeten minimaal 1 maand voor aanvang van de wedstrijd aangemeld worden bij www.tractorpulling.nl
 • voor de wedstrijd moet een internetsite zijn, die vermeld staat bij de links op www.tractorpulling.nl en waar minimaal 5 dagen vr de wedstrijd de deelnemerslijsten en een tijdschema op worden gepubliceerd
 • de volledige uitslagen van de wedstrijd moeten, binnen 1 maand na de wedstrijd, gepubliceerd zijn op de eigen internetsite of in een excel of pdf document aangeleverd zijn aan de webmaster van www.tractorpulling.nl
 • de wedstrijd moet in de volledige buitenlucht verreden zijn (geen indoors dus) tussen 1 maart en 1 november
 • de nadruk van de wedstrijd moet liggen op machines die aan de volgende voorwaarden voldoen: tractor, voorzien van een motor + motorkap uit (van) een landbouwtractor, diesel gestookt, maximaal n turbo, maximaal 3000 rpm (uitgezonderd competitieklassen van de Trekkerslep en TSTA); er moeten gemiddeld minimaal 40 machines per baan per wedstrijddag aan deze voorwaarden voldoen
  Voor de mensen die willen stemmen gelden een aantal regels:
 • een stem bestaat uit 3 wedstrijden (jouw top 3).
 • de top 3 moet bestaan uit 3 verschillende wedstrijden.
 • de inzending moet voorzien zijn van een afzender met naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer.
 • vanaf 1 huishouden mag slechts met 1 computer en ook maximaal 1 maal gestemd worden; bij meerdere stemmen vanaf 1 huishouden geldt de laatste stem vanaf dat huishouden.
 • per postadres mag slechts 1 inzending komen; bij meerdere stemmen vanaf 1 postadres geldt de laatste stem van dat postadres.
 • alleen inwoners van Nederland en Belgi mogen stemmen.
  Bezoekers van deze internetsite kunnen via deze pagina stemmen voor de verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar". Deze verkiezing is door de webmaster in 1999 in het leven geroepen ter ere aan de organisatoren van wedstrijden met standaard- en sportklassen. Als zij er niet waren, waren er ook geen wedstrijden. De verkiezing was het eerste jaar direct een succes en dus reden genoeg om er een jaarlijkse verkiezing van te maken. Van alle inzendingen wordt volgens een puntensysteem een Top 30 gemaakt. Deze Top 30 zal elk jaar via deze site bekend worden gemaakt. Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn bokalen beschikbaar gesteld en voor de nummer 1 zelfs een fraaie wisselbeker.

  De verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar" zal elk seizoen via deze site plaatsvinden. De vraag is dan natuurlijk welke wedstrijd(en) jij het mooiste of beste vond. Houd het hele seizoen dus alle wedstrijden goed in de gaten, zodat je aan het einde van het seizoen kunt laten weten welke wedstrijd(en) jij het mooiste/beste vond en volgens jou dan in aanmerking moeten komen voor de wisselbeker. Dat kun je dan doen door het formulier op deze site in te vullen (van november t/m december).

  Voor mensen die eens andere wedstrijden willen gaan bezoeken: Lees de Top 30 van de laatste jaren eens door. Deze wedstrijden zijn niet voor niets gekozen, dus zeker het bezoeken waard.

  Indien een organisatie de wisselbeker voor de vijfde maal weet te winnen, dan mag deze organisatie de wisselbeker houden. De rangschikking wordt berekend en nagekeken door Gerrit Spelt en Bert de With.