Nieuws


9 maart 2015:
Teun en Janneke Kap uit Renswoude hebben in 2008 op eigen initiatief een bokaal in het leven geroepen, speciaal voor een man/vrouw die veel bewondering geniet en die actief is binnen de standaard, sport of super-sportklassen. Of dat nu bij de NTTO is, de Hypropullers, TSTA, Trekkerslep of vanuit andere wedstrijden, dat maakt niet uit. De grote wisselbokaal voor de "bewondering" ging in 2008 naar het Steyr team van de familie Roseboom uit Veenendaal (Bassie), in 2009 ging deze naar Bert de With uit Vianen, in 2010 naar Henk Versteeg uit Harskamp, in 2011 naar Arco Sterk uit Houten en in 2013 naar Johan Tippe uit Oldebroek.
Afgelopen zaterdagmiddag was het dan zover, gewapend met de bewondering en bloemen reisden we af naar Leuven om de bewondering uit te reiken aan niet 1 maar 5 bewonderingswaardige mensen.
Warm werden we onthaald door Kees en Arnette Alting.
Beetje onwennig werd de bokaal in ontvangst genomen, maar ook eindelijk de erkenning voor alle inzet. Meteen werden de kinderen Alting opgetrommeld, één voor één kwamen Jerry, Corné en Marianda de knusse keuken in. Juist deze saamhorigheid van dit gezin maakt de inzet zo bijzonder mooi, en dat dragen ze uit op ieder ander. Er gaat geen wedstrijd voorbij of je ziet ze op of langs de baan; is het niet wedstrijdvoorbereider, dan is het wel functionaris, vlagger, secretariaat of scraper bedienen, maar zeker niet onbelangrijk, al het werk achter de schermen. Er werd gepraat, gedronken en gelachen, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan, nog even met z'n allen op de foto, wat ook met veel gelach en geklier gebeurde. We hopen dat jullie dit enthousiasme nog lang mogen uitdragen.
27 juni 2014:
Op 1 juli bestaat Loon- & Verhuurbedrijf Gebr. van Mourik 12,5 jaar. Zij willen de Pulling liefhebbers uitnodigen op hun open middag, zaterdag 5 juli, van 15:30 uur tot 18:00 uur voor een hapje en een drankje. Adres: Postweg 44 in De Glind.
31 januari 2014:
Trekkertrek De Klomp geeft cheque van 5000 euro aan KiKa
RENSWOUDE - We hebben het dit keer weer eens net even anders gedaan dan voorgaande jaren, vertelt voorzitter Teun Kap van de Trekkertrekvereniging De Klomp. Dit keer wilden we de vrijwilligers er wat meer betrekken en dus doen we die overhandiging van de cheque aan KiKa tijdens een vrijwilligersavond. Dat is ook leuk voor al die medewerkers en kunnen we hen op deze manier ook bedanken voor hun inzet tijdens Trekkertrek.
Op een daarvoor bij uitstek geschikte locatie, die van de familie Toonen aan de Renswoudsestraat in Lunteren, was het dan ook best druk. Tal van vrijwilligers en hun partners arriveerden daar rond half negen. Ook wethouder Roel Kremers van de gemeente Ede was al present en werd nog even bijgepraat door Teun Kap. Terwijl iedereen genoot van een kopje koffie met cake arriveerde ook Silvia Kortenraij. Zij zou namens KiKa de chque in ontvangst nemen en wethouder Roel Kremers zou het bedrag wat Trekkertrek De Klomp zou schenken, onthullen.
'Beste mensen, hartelijk welkom. We zijn hier bijeen om het eindbedrag voor KiKa vanavond bekend te maken en daarvoor zijn wethouder Kremers en Silvia Kortenraij hier naartoe gekomen. We hebben het afgelopen jaar een heel goed jaar gehad. Laten we 2012 maar snel vergeten, toen liep alles in de soep vanwege de regen en ging het spektakel niet door. Het was echt een succes, zowel qua deelnemers maar ook qua publiek. Daarnaast werkte ook het weer goed mee en ja, het was een succes jaar', aldus Teun Kap.
Hij vroeg of wethouder Kremer en Silvia Kortenraij om naar voren te komen. Even later trok wethouder Kremer het papier weg wat het eindbedrag op de cheque afdekte. Toen kwam het bedrag van € 5.000,-- tevoorschijn en iedereen reageerde spontaan.
Ook Silvia Kortenraij was bijzonder in haar sas. Het is werkelijk fantastisch was jullie al jaren voor KiKa doen, merkte ze op. Vergeet niet, dat er jaarlijks veel geld nodig is om onderzoek te doen en al die mooie bedragen zijn weer een stapje vooruit, aldus Kortenraij. Het is zo belangrijk om hiermee door te gaan. Kortenraij merkte op dat het oncologisch centrum in Utrecht gerealiseerd gaat worden, weer een stap in de goede richting. Tenslotte vertelde ze dat ook haar ouders een kijkje genomen hadden tijdens Trekkertrek en genoten hadden.
Wethouder Roel Kremers van Ede prees de inzet van de mensen van Trekkertrek De Klomp. Als gemeentebestuur hebben we hier grote waardering voor. Jullie hebben weer een fantastisch bedrag bij elkaar gebracht. Vanouds ben ik afkomstig uit Drenthe. Daar kan ik me Trekkertrekwedstrijden niet herinneren. Ik heb wel gemerkt dat de sociale samenhang in de gemeenschap belangrijk is en ook prijzenswaardig. Het is mooi dat jullie dit mooie bedrag voor het goede doel bij elkaar hebben weten te krijgen. Jullie allemaal gefeliciteerd daarmee.
Zowel de wethouder Kremers alsook Silvia Kortenraij hadden nog andere verplichtingen en namen afscheid.
Maar de vrijwilligers bleven nog gezellig bijeen.
Teun Kap: 'We wilden nu eens een gezellige avond voor de vrijwilligers organiseren, dat zorgt ook voor een stuk binding. Men heeft de tijd om even na te praten en meteen vooruit te kijken. Want ook dit jaar komt er weer een Trekkertrekwedstrijd, ook dit jaar weer op dezelfde locatie. De mogelijkheid was er en vorig jaar is het goed bevallen. We gaan het nuttige met het aangename verenigen en hebben dan ook nog een lekker warm en koud buffet'.
1 december 2013:
Teun en Janneke Kap uit Renswoude hebben in 2008 op eigen initiatief een bokaal in het leven geroepen, speciaal voor een man/vrouw die veel bewondering geniet en die actief is binnen de standaard, sport of super-sportklassen. Of dat nu bij de NTTO is, de Hypropullers, TSTA, Trekkerslep of vanuit andere wedstrijden, dat maakt niet uit. De grote wisselbokaal voor de "bewondering" ging in 2008 naar het Steyr team van de familie Roseboom uit Veenendaal (Bassie), in 2009 ging deze naar Bert de With uit Vianen, in 2010 naar Henk Versteeg uit Harskamp en in 2011 naar Arco Sterk uit Houten.
Vorige week zaterdagochtend reisden Teun en Janneke af naar Oldebroek om de bewondering uit te reiken. Bij een totaal verraste Johan Tippe (de man die vele NTTO Farmstock wedstrijden vastlegt op film en publiceert op internet) reden ze de dam op. Bij het open maken van de kofferbak en het zien van de bloemen en de beker ging er bij Johan nog steeds geen lichtje branden. Teun legde uit waarom ze bij hem op bezoek kwamen, en dat trekkertrekkers vanuit heel Nederland hem bewonderen voor zijn inzet in deze uit de hand gelopen hobby. Totaal flabbergasted nam hij dit alles in ontvangst. Eenmaal binnen begon de grootheid van deze bokaal te dagen en kwam de bescheidenheid na boven, dat hij; Johan Tippe niet in het rijtje van Team Roseboom, Bert de With, Arco Sterk en Henk Versteeg thuis hoorde.
Onder het genot van een lekkere bak koffie aan de keukentafel samen met zijn vrouw Net, welke ook onmisbaar is in dit alles door haar flexibiliteit, kwamen er gezellige verhalen ter sprake over wat het filmen van de wedstrijden al niet inhoud, zowel mentaal als fysiek: nat, koud, warm, etalagebenen, etc, etc. En daar waar de trekkers en de deelnemers de schuur in gaan om te gaan sleutelen, daar gaat Johan achter de computer zitten soms wel 3 avonden in de week voor 1 wedstrijd om de filmpjes aan elkaar te monteren, tot een dvd / youtube / tractorpulling.tv welke door tractorpulling nederland grijs gedraaid word.
Na een uurtje of 2 nog even een foto geschoten van het paar en was het tijd om naar huis te gaan.
27 juni 2013:
Elk land heeft wel een eigen tractorpulling lied, en veel teams hebben al hun eigen team-song, maar het laatste Nederlandstalige trekkertrek lied stamt alweer uit de jaren 90! (Mannenkoor Karrespoor "gek op trekkertrek"). Stichting Full Pull oprichtster Yvonne de Jong (bekend van de Full Pull Kalender) vond het tijd voor wat nieuws! In samenwerking met omroeper/feestzanger Kevin Bakker is het liedje "Full Pull" opgenomen, een vrolijk en opzwepend feestnummer!

Net als de kalenders komt de opbrengst van dit liedje volledig ten goede aan het goede doel; KWF Kankerbestrijding!
Dit doen ze door het lied op CD singles te verkopen voor slechts € 5,- per stuk.

Wedstrijden waar de cd's worden verkocht:
 • Koudekerk a/d Rijn (3 Augustus)
 • Alphen (NB) (24/25 Augustus)
 • Bakel (6/7 September)
 • Schipluiden (13/14 September)

  Klik hier voor verkoop via internet

  Op 24 Augustus staat de videoclip opname gepland op de wedstrijd in Alphen. Ook aan de nieuwe kalender wordt gewerkt, en is te koop vanaf de wedstrijd in Alphen!
  www.fullpullkalender.nl
  www.kevinbakker.nl
  27 juni 2013:
  Sinds Wim Brinkhof van het sleepwagenteam "Simply the Best" het scorebord in 2004 gemonteerd heeft op zijn sleepwagen, heeft hij gezegd dat de eerste deelnemer die in een reguliere trekpoging een afstand van 99,99 meter weet te behalen, dat deze dan een bedrag van € 50,- zal krijgen van Wim. Op maandag 20 mei 2013 was het dan eindelijk zo ver. Op de wedstrijd in Cothen wist het team Van Bentum, wat meedoet in de Sport Truck klasse deze afstand te behalen.
  5 december 2012:
  Op 15 & 16 december 2012 zijn de Autosportdagen Speed & Action in Gorinchem. Ook de sport Truck & Tractor Pulling zal daar middels tractoren en stands aanwezig zijn. Zo zal W.K.M. Cornelisse Trading B.V. uit Gorinchem een stand opbouwen samen met Post en Dros uit Dronten.
  Op deze stand zijn diverse performance onderdelen te zien zoals Clevite lagers, Racepak dataloggers, Murphy Rockers, Hypermax onderdelen, Federal Mogul parts etc. etc. Tevens zal de Simply Irresistible (8.000 pk plus top alcohol modified pulling tractor) en de MPM Dragracer van David Vegter op deze stand aanwezig zijn.
  Kortom: een leuke winter meeting voor de Pullers.

  Meer informatie:
  Autosportdagen Speed-Action
  11 oktober 2012:
  Teun en Janneke Kap uit Renswoude hebben in 2008 op eigen initiatief een bokaal in het leven geroepen, speciaal voor een man/vrouw die veel bewondering geniet en die actief is binnen de standaard, sport of super-sportklassen. Of dat nu bij de NTTO is, de Hypropullers, TSTA, Trekkerslep of vanuit andere wedstrijden, dat maakt niet uit. Dus loop je ook wel eens op een wedstrijd met de gedachte "voor die man/vrouw heb ik bewondering", dan kun je dat doorgeven aan Teun en Janneke Kap via de e-mail: teunenjanneke@kpnplanet.nl
  Waar kun je dan zoal aan denken:
 • Iemand die low budget een sport/superport trekker bouwt,
 • Een medewerker van een wedstrijd of wedstrijden,
 • Iemand die belangeloos mensen in de trekkertrek wereld helpt,
 • Een organisatie/organisator van een wedstrijd,
 • Enz, enz, kortom: iemand die zich inzet voor de sport.

  Vermeld in je mail wel: naam van de persoon en de reden waarom, waar we hem/haar van kennen. Vermeld in je mail ook je eigen naam en telefoonnummer.

  De grote wisselbokaal voor de "bewondering" wordt overhandigd op de NTTO feestavond van zaterdag 3 november. In 2008 ging de bokaal naar het Steyr team van de familie Roseboom uit Veenendaal (Bassie), in 2009 ging deze naar Bert de With uit Vianen, in 2010 naar Henk Versteeg uit Harskamp en in 2011 naar Arco Sterk uit Houten.
  11 september 2012:
  Nu Peter van de Vendel uit Veenendaal Nederlands Kampioen is, is hij hele dagen blij. Vorig jaar 2e in de 5,5 ton standaard maar nu 1e in de 4,5 ton standaard geeft toch iets meer voldoening!
  Normaliter werkt hij hard bij aannemer en grondverzetbedrijf Roseboom uit Ede, maar nu net voordat hij weer hard aan de slag gaat, gaat hij lichamelijk even uit zijn plaat, dikke sigaar aan en swingen maar!!!
  Zijn vrouw Corina en zoon Marijn zijn super trots op hem maar zijn blij dat hij nu even op het werk en niet thuis zijn blijdschap uit!
  27 maart 2012:
  Bericht van de organisatie van de organisatie Augustinusga:
  Na twee prachtige evenementen in 2008 en 2009 hebben we in 2010 en 2011 vanwege de hevige regenval moeten besluiten om de trekkertrekwedstrijd in Augustinusga af te gelasten. Dit zijn zware tegenvallers geweest voor ons als jonge organisatie. Door inzet van onze vrijwilligers en door de uiterst sportieve opstelling van onze sponsoren en leveranciers is de financiële schade beperkt gebleven.
  Mede door deelname aan de NTTO topcompetitie en het bijkomende sleutelwerk zien wij een gebrek aan tijd en mankracht ontstaan in het zomerseizoen. Dit heeft ons doen besluiten om geen trekkertrek-evenementen meer te gaan organiseren.
  Wij danken jullie voor je deelname, belangstelling en sponsoring.
  Nagenieten van onze mooie wedstrijden kan nog steeds via www.STAS-power.nl

  Oproep
  Mocht jij (of met een groep) de organisatie van een trekkertrek-evenement in onze regio op je willen nemen, neem dan contact op met Frederik (06-53810792). We zullen je dan zo goed mogelijk op weg helpen.

  Namens het bestuur van Stichting Trekkertrek Augustinusga Suhuizum,
  Anne Kuipers
  Frederik en Aukje Zijlstra
  Tjeerd Zijlstra
  Haije Zijlstra
  18 maart 2012:
  Bericht van de organisatie van de wedstrijd in Cothen:
  Het bestuur van Stichting Trekkertrek Cothen heeft besloten om de organisatie van de trekkertrek wedstrijd op tweede pinksterdag niet voort te zetten. Wij willen de deelnemers en toeschouwers bedanken voor hun jarenlange bijdrage om deze dag tot een succes te maken.
  Stichting Trekkertrek Cothen
  3 maart 2012:
  Op zaterdag 7 april wordt de derde "International Harvester"-dag gehouden in Meerkerk. Een show van IH tractoren, trucks, werktuigen en mooie machines van verschillende klassen uit de tractorpulling wereld. En diverse kramen met miniaturen en merchandise van IH en CaseIH.
  De Lange Slag en de MC Cormickclub. Doe ook mee met een oldtimer/klassieke IH tractor, truck of werktuig; gerestaureerd of niet gerestaureerd. Type's van een D219 tot de 1455 en van een farmall cub tot een 1568. Ook tractorpullers met een International die, standaard, sport, supersport, prostock of superstock rijden. Iedereen is welkom.
  Hoe meer er komen hoe groter de show. Graag opgeven bij Martin van Lomwel: 06-10560906.
  De show is van 10.00 tot 17.30 uur. Toegang is gratis. Locatie: Terrein Boer BV, Bordenweg 6 in Meerkerk.
  Route A27, Utrecht - Breda, afslag 25 Meerkerk/Noordeloos, volg borden BOER BV/IH dag.
  Klik hier voor de poster van de International Harvester dag.
  1 januari 2012:
  Bericht van Bart van den Berg:
  Hierbij de laaste foto van Een Berg Power op Nederlandse bodem. De tractor is verkocht zoals ik er in 2011 mee gereden heb. Eerst wilde ik hem met een goedkopere motor verkopen en dan met deze motor een nieuwe tractor bouwen maar dat wilde Urs Sass (de nieuwe eigenaar) niet. Hij wilde hem zo kopen zoals die er staat. Ik zei dat kan tegen meerprijs en dat was geen probleem.
  Alleen als ik nu dus weer een nieuwe tractor moet bouwen moet ik dus ook een nieuwe motor bouwen en daar zit veel tijd en geld in. Ik denk zelf dat ik meer dan een jaar aan het bouwen ben en dan ben ik dus mijn plaatsje in de top competitie kwijt. Na 11 jaar op de baan te hebben gestaan is bij mij de room er wel af en daarom heb ik besloten te stoppen met tractorpulling. Je mag best weten dat ik er moeite mee heb, want mijn leven bestond voor 70% uit tractorpulling. Ik kom zeker nog wel kijken en zal ook wel een keer met de White Stallion op de baan verschijnen en help het Fair Power team nog een beetje.
  Via deze weg wil ik iedereen bedanken die mij gesteund heeft in die mooie wedstrijden te rijden en dat ik Nederlands Kampioen 2008 heb mogen worden.
  iedereen bedankt
  groet bart vd berg
  17 december 2011:
  Vandaag en morgen zijn de Auto- en Motorsportdagen in de Evenementenhal Gorinchem.
  De tractorpulling sport zal op dit evenement gepromoot worden door d NTO en W.K.M. Cornelisse Trading B.V.
  Op de stands 101 & 103 zullen diverse tractorpulling teams en leveranciers van Pulling onderdelen aanwezig zijn om onze sport te promoten.
  W.K.M. Cornelisse Trading B.V., Post & Dros & de NTTO zullen diverse tractoren zoals "Extreme Temptation", "Cloud Nine" etc. op deze beurs tonen met vele performance onderdelen.
  Trefwoorden voor deze beurs zijn: Design, Tuning Contest, Champions Gallery, Outdoor Arena, Hotrods, Stockcars, Drift Series, Trial motors, Supermoto, Karts, BMW E30Z Cup, Tractorpulling etc.
  Kijk voor meer informatie op www.auto-motorsportdagen.nl
  Zaterdag 17 december: 10.00 - 23.00 uur
  Zondag 18 december: 10.00 - 18.00 uur

  1 december 2011:
  Bericht namens Trekkerslep Balkbrug:
  Wij willen hierbij kenbaar maken dat wij als nieuwe organisatie van de trekkerslep te Balkbrug in 2012 weer een wedstrijd organiseren en wel op 9 juni 2012 nadere info en hoe er ingeschreven kan worden volgt z.s.m.
  klik hier of hier voor meer info.
  Met vriendelijke groet,
  Organisatie Trekkerslep Balbrug
  Arjan Ganzeboer
  22 november 2011:
  In Leerbroek/Nieuwland wordt hard gewerkt aan een nieuwe tractor voor de 4,5 ton sportklasse door onder andere
  de zoon van Bert Kooij (bekend van de tractor Full Speed van het team Lowlandpullers). Binnen het team van de Lowlandpullers is een tweede team ontstaan die los van de Lowlandpullers verder gaan in de tractorpulling. De jongens Paul, Ruben en Dirk Jan gaan verder als "The Difference" met een Case MX 270. Zij hebben een streven om volgend jaar rook uit de pijp te krijgen en om mee te gaan rijden binnen de 4,5 sport. Ze hebben nog geen deadline en willen zeker niet overhaast te werk gaan. Ook zijn ze nog bezig in de opbouw van het team en ook wordt gewerkt aan een eigen website, welke dus nog under construction is, net zoals de tractor zelf! Feitelijk gezien zullen zij niet meer onder de noemer Lowlandpullers verschijnen. Dit alles is in goede sferen, harmonie en overleg gegaan. Vol verwachting...
  10 november 2011:
  Afgelopen zaterdag heeft Teun Kap uit Renswoude de bokaal voor "de bewondering" uitgereikt aan Arco Sterk tijdens de NTTO feestavond in de Klaveet in Achterveld:
  In het rijtje Steyr-team Roseboom, Bert de With en Henk Versteeg hoort dus nu ook Arco Sterk thuis!

  Het stukje tekst wat Teun Kap op de avond vertelde:
  Hij zet zich sterk in, zowel voor, tijdens en na de wedstrijd. Voor én achter de schermen. Hij kan er boeken over schrijven en moet sterk in zijn schoenen staan. Kortom een veelzijdig mannetje. Ik praat er nu even over; hij doet dat het liefst een hele avond, met uitspraken als Sky-high en full-pull. U zult nu wel een sterk vermoeden hebben om wie het gaat, daarom wil ik nu Arco Sterk naar voren vragen om de bewondering aangeboden door Handels Onderneming Kap in ontvangst te nemen.
  9 oktober 2011:
  Teun en Janneke Kap uit Renswoude hebben in 2008 op eigen initiatief een bokaal in het leven geroepen, speciaal voor een man/vrouw die veel bewondering geniet en die actief is binnen de standaard, sport of super-sportklassen. Of dat nu bij de NTTO is, de Hypropullers, TSTA, Trekkerslep of vanuit andere wedstrijden, dat maakt niet uit. Dus loop je ook wel eens op een wedstrijd met de gedachte "voor die man/vrouw heb ik bewondering", dan kun je dat doorgeven aan Teun en Janneke Kap via de e-mail: teunenjanneke@kpnplanet.nl
  Waar kun je dan zoal aan denken:
 • Iemand die low budget een sport/superport trekker bouwt,
 • Een medewerker van een wedstrijd of wedstrijden,
 • Iemand die belangeloos mensen in de trekkertrek wereld helpt,
 • Een organisatie/organisator van een wedstrijd,
 • Enz, enz, kortom: iemand die zich inzet voor de sport.

  Vermeld in je mail wel: naam van de persoon en de reden waarom, waar we hem/haar van kennen. Vermeld in je mail ook je eigen naam en telefoonnummer.

  De grote wisselbokaal voor de "bewondering" wordt overhandigd op de NTTO feestavond van zaterdag 5 november. In 2008 ging de bokaal naar het Steyr team van de familie Roseboom uit Veenendaal (Bassie), in 2009 ging deze naar Bert de With uit Vianen en in 2010 naar Henk Versteeg uit Harskamp.
  8 oktober 2011:
  Bericht namens Trekkerslep Balkbrug:
  Hallo allemaal,
  Na 16 jaren en 15 wedstrijden hebben wij helaas moeten besluiten om te stoppen met de organisatie van de trekkerslep Balkbrug. Als organisatie konden wij de tijd en energie niet meer opbrengen om de wedstrijd ieder jaar te organiseren. Helaas hebben wij geen andere personen kunnen vinden die de organisatie op zich kunnen nemen, en hebben wij dit besluit moeten nemen. Het vergt steeds meer tijd om ook de Obelix op de baan te houden, en hebben wij besloten ons hierop te gaan richten.
  Wij danken jullie nogmaals voor de jarenlange aanwezigheid.
  Groeten,
  Organisatie Trekkerslep Balkbrug.
  Freek Bloemberg
  Gerben Bloemberg
  Andre Schreur
  Ben Schreur
  Mark Timmer
  Erik & Wilma Westerman
  14 augustus 2011:
  Wegens de regenval wordt het programma van de wedstrijd in Zevendonk (B) voor vandaag wat aangepast. De gehele ochtend kon er niet gereden worden. De wedstrijd is om 13:00 uur begonnen met de landbouwklassen en de boerensportklassen. Rond 15:00 uur zal de competitie van de Hypropullers starten. Vrachtwagens met tractoren kunnen op verhard terrein parkeren in Zevendonk (B).
  12 augustus 2011:
  Wegens de omstandigheden van het terrein, heeft de organisatie van de wedstrijd in Meerkerk besloten om de wedstrijd voor vanavond af te gelasten. Het terrein is gisteravond en vannacht nogal nat geworden en dat zal eerst enige tijd moeten drogen alvorens het te betreden. De organisatie gaat alles in het werk stellen om de wedstrijd van morgen wel door te laten gaan.
  8 augustus 2011:
  Afgelopen woensdag, 3 augustus, is er rond 16:30 uur een Massey Ferguson 1130 met cabine gestolen vanaf de Dijkweg in Andijk. Hij is rijdend gestolen en voor het laatst gezien in Obdam en er reed constant een klein geel vrachtwagentje achter. Wie heeft deze tractor nog gezien en/of weet waar de tractor nu is? Neem dan contact op met Gerrit Kuin: 06-51370750. Gerrit looft € 500,- uit voor de gouden tip die leidt naar zijn Massey Ferguson 1130.

  23 juli 2011:
  Wegens de slechte voorspellingen van het weer heeft de organisatie van de wedstrijd in Tzum besloten om de wedstrijd voor vandaag, 23 juli, af te gelasten.
  17 juli 2011:
  Wegens de slechte omstandigheden van het terrein en de voorspelde neerslag voor vandaag (zondag) heeft de organisatie van de wedstrijd in Merksplas (B) besloten om de gehele wedstrijd van vandaag (zondag 17 juli) af te gelasten.
  19 juni 2011:
  Ontvangen bericht van de organisatie van Trekkertrek Cothen:
  Verslagen en sprakeloos zijn wij door het noodlottig ongeval dat helaas heeft plaatsgevonden tijdens het opruimen van Trekkertrek Cothen 2011.
  Wij danken iedereen voor het getoonde medeleven.

  Stichting Trekkertrek Cothen

  9 maart 2011:
  De redactie van het televisieprogramma Puberruil van de KRO heeft ons benaderd om in contact te kunnen komen met jongeren die een bijzondere hobby hebben en mee willen doen aan het programma. Aangezien het actief bezig zijn met Tractor Pulling geen gangbare hobby is, zouden ze het leuk vinden om iemand met deze hobby te krijgen voor het programma. Hieronder de oproep van de redactie:

  In het programma Puberruil van de KRO nemen iedere aflevering twee jongeren voor 4 dagen elkaars leven over; de hobby's, het gezin, de vrienden en de omgeving.

  EEN PAAR DAGEN ZONDER JE OUDERS EN VRIENDEN, maar met de ouders en vrienden van een leeftijdsgenoot, op een andere plek!

  * Ben je 15 tot 18 jaar?
  * Hou je van avontuur?
  * Durf je op tv?
  * Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Pak deze kans om in het leven van een ander te stappen! puberruil.kro.nl
  13 januari 2011:
  Sleepwagenteam Popeye-Brutus-Blue Fox zal vanaf februari een baan aanleggen waar chauffeurs van tractoren, trucks en jeeps hun materiaal kunnen komen uitproberen voor de sleepwagens. Dit is ideaal voor tractorpulling liefhebbers die hun materiaal verbouwd of vernieuwd hebben. Voor meer informatie kan er altijd contact opgenomen worden met Guy Vos (0(032)473/53.79.66). Het adres is Varendonksebaan 22/1, 2431 Veerle-Laakdal (België).
  11 november 2010:
  Afgelopen weekend hebben Teun en Janneke Kap uit Renswoude hun bokaal voor de bewondering uitgereikt aan Henk Versteeg:
  In het rijtje Steyr-team Roseboom en Bert de With hoort nu ook Henk Versteeg thuis!
  Uit vele hoeken van het land ontvingen wij diverse stemmen, met een meerderheid voor Henk Versteeg uit Harskamp,
  Waarom de bewondering juist naar hem moest gaan werd ons wel duidelijk,
 • Altijd op de achtergrond maar onmisbaar voor de sport
 • Hij die als enigste met common rail rijdt
 • Mede eigenaar van de Take it Easy sleepwagen, eigenaar van de tractor Dynamite 3,5 supersport en compact diesel de Flower Power, mede organisator van Indoor Trekkertrek Kootwijkerbroek, welke vele van ons geweldige uren hebben doorgemaakt,
 • En dag en nacht tijd steken in de trekkertrek in het algemeen,
 • Sponsor van allerlei wedstrijden, evenementen en andere machines in tractorpullingland.
 • Last but not least: zonder Henk had trekkertrek er heel anders uit gezien

  Voorgaande jaren werd de bewondering altijd op de NTTO feestavond uitgereikt, maar dit jaar kregen wij het niet voor elkaar om Henk de Klaveet in te lokken. Daarom brachten we afgelopen zaterdag middag een bezoek bij de firma Versteeg, naar ontvangen te worden in de werkplaats en daar de trekkers bekeken te hebben vond de overhandiging plaats. Even een foto schieten en daarna, samen met wat teamleden, onder het genot van een drankje nog even napraten met een trotse Henk Versteeg.
  30 september 2010:
  Teun en Janneke Kap uit Renswoude hebben in 2008 op eigen initiatief een bokaal in het leven geroepen, speciaal voor een man/vrouw die veel bewondering geniet en die actief is binnen de standaard, sport of super-sportklassen. Of dat nu bij de NTTO is, de Hypropullers, TSTA, Trekkerslep of vanuit andere wedstrijden, dat maakt niet uit. Dus loop je ook wel eens op een wedstrijd met de gedachte "voor die man/vrouw heb ik bewondering", dan kun je dat doorgeven aan Teun en Janneke Kap via de e-mail: teunenjanneke@kpnplanet.nl
  Waar kun je dan zoal aan denken:
 • Iemand die low budget een sport/superport trekker bouwt,
 • Een medewerker van een wedstrijd of wedstrijden,
 • Iemand die belangeloos mensen in de trekkertrek wereld helpt,
 • Een organisatie/organisator van een wedstrijd,
 • Enz, enz, kortom: iemand die zich inzet voor de sport.

  Vermeld in je mail wel: naam van de persoon en de reden waarom, waar we hem/haar van kennen. Vermeld in je mail ook je eigen naam en telefoonnummer.

  De grote wisselbokaal voor de "bewondering" wordt overhandigd op de NTTO feestavond van zaterdag 6 november. In 2008 ging de bokaal naar het Steyr team van de familie Roseboom uit Veenendaal (Bassie) en in 2009 ging deze naar Bert de With.
  16 september 2010:
  Wegens de slechte weersomstandigheden heeft de organisatie van de Trekkertrek Nieuwland moeten besluiten om de wedstrijd van vrijdag 17 en zaterdag 18 september af te gelasten.
  15 september 2010:
  Wegens de aanhoudende regenval heeft het bestuur van Stichting Trekkertrek Augustinusga-Suhuizum moeten besluiten om het evenement van komende zaterdag af te gelasten. Ze hopen op een herkansing in 2011.
  15 september 2010:
  Aan alle finalisten van de Trekkerslep Stöppelhaene
  Tot onze grote spijt moeten wij de 25e finale van de Trekkerslep Stöppelhaene op 18 september 2010 aflasten.
  Door de overvloedige regenval van afgelopen weken is het wedstrijd en parkeerterrein in dusdanige staat dat een fatsoenlijke wedstrijd dit jaar niet mogelijk is. Verder uitstel van de wedstrijd is organisatorisch helaas niet mogelijk. Wij hopen dat u begrip heeft voor de situatie. Wij zien u allen graag terug tijdens de diverse voorronden in het land. We wensen u allen veel succes bij uw wedstrijden. Volgend jaar zal onder normale omstandigheden de finale weer plaatsvinden tijdens de zaterdag van de Stöppelhaene in Raalte.
  Met vriendelijke groet,
  William van Lohuizen
  Trekkerslep Stöppelhaene
  27 augustus 2010:
  De organisatie van de Trekkerslep finale in Raalte heeft besloten om de wedstrijd van 28 augustus af te gelasten wegens de slechte weers- en terreinomstandigheden. De finale wordt nu verzet naar zaterdag 18 september aanstaande. De wedstrijd begint dan gewoon weer om 9:00 uur. Alle deelnemers die 28 augustus zouden rijden, kunnen dan op 18 september gewoon deelnemen.
  27 augustus 2010:
  Wegens de hevige regenval en het daardoor onbegaanbaar worden van het terrein is de wedstrijd in Daarle van 27 en 28 augustus afgelast. De organisatie is nog in beraad om de wedstrijd mogelijk op een andere datum dit jaar nog te laten plaatsvinden.
  26 juli 2010:
  Komende woensdagavond zullen er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden op de server (computer) van deze website. Hierdoor zullen diverse gedeeltes van de website niet beschikbaar zijn, zoals "Te Koop", "Het Cafe" en "Het gastenboek". Deze werkzaamheden zullen rond 20:00 uur starten en duren mogelijk de gehele avond. Donderdag zou alles weer beschikbaar moeten zijn.
  17 juli 2010:
  Het is dit seizoen precies 10 jaar geleden dat de eerste Hydraulisch Programeerbare Sleepwagen zijn intrede deed. Dit principe sleepwagen is door Basrijs ontwikkeld naar aanleiding van het ongeluk wat de oude Basrijs sleepwagen had in 1996 in Aagtekerke, toen nog actief voor de ITTC.
  Dit voorjaar is door Basrijs samen met het Tractor Pulling Team Belgium van Guido Vos een tweede sleepwagen gebouwd volgens het Hyproslee concept. Deze sleepwagen is lichter en compacter dan de Hyproslee, zodat deze met name geschikt is voor de lichtere klassen. Inmiddels heeft deze sleepwagen, Blue Fox genaamd, alweer zijn eerste wedstrijden verreden. Op de wedstrijd in Rijsbergen, de thuisbasis van de Hyproslee zullen de Hyproslee en de Blue Fox samen de wedstrijd verrijden.
  12 juli 2010:
  Persbericht Trekkerslep Westerbork / Hooghalen
  Na lang wikken en wegen hebben wij definitief besloten om de slepwedstrijd van dit jaar niet door te laten gaan. Het bleek onmogelijk om onze eigen werkzaamheden te combineren met de trekkerslep. Het heeft ons heel erg veel moeite gekost om deze beslissing te nemen. Het leek ons beter om 1 jaar over te slaan, om het in 2011 weer als vanouds te kunnen organiseren. We hopen dat iedereen hier begrip voor heeft, al is het wat op het laatste moment.
  We zien jullie weer in 2011.
  Organisatie Trekkerslep Westerbork / Hooghalen
  23 juni 2010:
  Wegens onderhoudswerkzaamheden aan de website zijn op dit moment een aantal onderdelen van de website niet bereikbaar, zoals "Het Cafe", "Gastenboek", "Te koop" en de banners op de homepage. We hopen dat dit alles snel weer te gebruiken is.
  9 juni 2010:
  Record bedrag voor Kankerbestrijding op boerentrekkertrek Kamperveen
  Maar liefs 15.000 Euro is het bedrag dat dit jaar is overgedragen aan Ettje Wassenaar van KWF Kankerbestrijding. We zijn erg blij met dit geweldige bedrag, aldus Mevr. Wassenaar, en we hopen dat ook dit bedrag mag bijdragen aan een oplossing in het onderzoek naar een medicijn tegen deze ziekte. "Er is al veel bereikt maar we zijn er nog lang niet". Door de vele deelnemers, toeschouwers en natuurlijk de vele sponsoren hebben we dit enorme bedrag bij elkaar kunnen brengen, maar uiteraard was het ook niet gelukt als we niet de medewerking hadden gehad van de landeigenaren en de vele vrijwilligers, aldus het bestuur van de trekkertrek, we kunnen terug kijken op een geslaagde dag en we hopen volgend jaar dit evenement voor de 9e keer te mogen organiseren.
  31 maart 2010:
  De server waar deze website momenteel op draait is verhuisd naar een andere lokatie. Vandaar dat de website niet bereikbaar was vanaf 27 maart 2010. Inmiddels werkt de site dus weer, zoals je ziet. Onze excuses voor de ontstane overlast. De server staat nu niet meer bij PC-netwerk, maar bij TransIP. Via deze weg willen we PC-netwerk bedanken voor het stallen van de server in de afgelopen 4 jaar.
  21 januari 2010:
  Bijeenkomst deelnemers Agri-Sport klassen West-Brabant:
  Op initiatief van stichting De Hypropullers wordt op dinsdagavond 2 februari een bijeenkomst georganiseerd voor rijders in de Agri-Sport klassen (3,5 ton, 4,5 ton en 6,0 ton). Stichting de Hypropullers heeft de organisatoren in de regio West-Brabant aangegeven te proberen de standaardklassen ook echt standaard te houden door bijvoorbeeld een vermogenstester te gebruiken voor de standaardklassen. Tractoren die meer vermogen hebben dan toegestaan in de standaardklassen, maar niet naar de Hypro-Sport of Mega-Sportklassen willen, zouden dan terecht komen in deze Agri-Sportklassen.
  Op de bijeenkomst zal het nieuwe reglement voor deze klassen besproken worden (onder andere invoering van de restrictor) en de eventuele mogelijkheid om in deze klasse(n) een open competitie of open kampioenschap op te zetten. Heb je dus een tractor die meer dan het standaard vermogen heeft en rij je op wedstrijden in West-Brabant en wil je niet in de Hypro-Sport of Mega-Sport gaan rijden, kom dan naar deze bijeenkomst.
  De bijeenkomst begint om 20:00 uur en is in de kantine van Stal het Sander aan het Sander 13 in Etten-Leur.
  11 januari 2009:
  Mail van de evenementendag Nijkerkerveen ontvangen:
  In november is de afsluitavond van de evenementendag Nijkerkerveen gehouden. Hierbij waren vele vrijwilligers en sponsoren aanwezig. Totaal is 9000,- euro aan diverse goede doelen overhandigd, onder andere:
 • haarwensen voor kinderen met kanker
 • een woonproject in Zwartebroek voor begeleid wonen in verband met verstandelijke beperking
 • Hospice in Nijkerk
 • EHBO

  Een ieder die meegewerkt heeft wordt hartelijk bedankt en uitgenodigd weer te komen op zaterdag 18 september 2010 in Nijkerkerveen.
  10 januari 2009:
  Afgelopen woensdag, 6 januari, was er een stroomstoring in de regio waar de server van www.tractorpulling.nl staat. Nadat de storing verholpen was, wilde de server niet meer opstarten en dus was de website niet te bereiken. Gisteren is het probleem van de server opgelost en dus was de site sinds gisteren weer te bezoeken. Onze excuses voor de overlast.
  21 november 2009:
  Teun en Janneke Kap uit Renswoude maakten op de NTTO feestavond van vorige week zaterdag de uitslag van hun bokaal bekend:
  De Bewondering,
  De bokaal voor wie alle bewondering krijgt binnen het s-divisie gebeuren.
  Afgelopen jaar heeft team Roseboom van de Steyr Bassie 3,5 ton supersport, de beker in het bezit gehad, vanwege het hun sportieve en sociale gedrag binnen de sport.
  Dit jaar hebben wij weer vele stemmen ontvangen, vanuit alle hoeken van het land.
  Hartelijk dank daarvoor,
  En daaruit bleek dat er 1 persoon sterk naar voren kwam binnen de s-divisie.

  De man.....
 • Die op elke wedstrijd aanwezig is waar dan ook
 • Zelf organisator is
 • Deelneemt op diverse s - divisie tractoren
 • De trekkertrek zijn sociale leven is
 • Heeft een algemeen bekende website
 • Voorzitter van de ntto s-divisie
 • Dit alles hij niet zou kunnen zonder zijn steun en toeverlaat Juanita.

  De Bewondering 2009 is voor Bert de With!
  21 september 2009:
  Teun en Janneke Kap uit Renswoude hebben vorig jaar op eigen initiatief een bokaal in het leven geroepen, speciaal voor een man/vrouw die veel bewondering geniet en die actief is binnen de standaard, sport of super-sportklassen. Of dat nu bij de NTTO is, de Hypropullers, TSTA, Trekkerslep of vanuit andere wedstrijden, dat maakt niet uit. Dus loop je ook wel eens op een wedstrijd met de gedachte "voor die man/vrouw heb ik bewondering", dan kun je dat doorgeven aan Teun en Janneke Kap via de e-mail: teunenjanneke@kpnplanet.nl
  Waar kun je dan zoal aan denken:
 • Iemand die low budget een sport/superport trekker bouwt,
 • Een medewerker van een wedstrijd of wedstrijden,
 • Iemand die belangeloos mensen in de trekkertrek wereld helpt,
 • Een organisatie/organisator van een wedstrijd,
 • Enz, enz, kortom: iemand die zich inzet voor de sport.

  Vermeld in je mail wel: naam van de persoon en de reden waarom, waar we hem/haar van kennen. Vermeld in je mail ook je eigen naam en telefoonnummer.

  Vorig jaar is de grote wisselbokaal voor de "bewondering" overhandigd op de NTTO feestavond aan het Steyr team van de familie Roseboom uit Veenendaal (Bassie) vanwege hun prestatie, hun hulp aan andere, en eigen fabricage van allerlei componenten naar eigen inzicht voor vooruitgang, wat dit jaar wel aardig is gelukt.
  2 september 2009:
  Mail van organisatie Renswoude ontvangen:
  Vanaf volgend jaar zal de Truck- en Trekkertrek van de PJGU in Renswoude verreden worden op een bikkelharde kleibaan! Na overleg met de Powervalley en de betreffende grondeigenaren hebben we de kleibaan bij de Klaveet over kunnen nemen. Dit zal garant staan voor nog meer spektakel tijdens de trekkertrek.

  Voor iedereen uit de buurt en omstreken was de wedstrijd bij de Klaveet de mooiste van het jaar. Het gaf zaterdag 22 augustus dan ook een dubbel gevoel om deze kleibaan weg te rijden.

  De 130 meter lange kleibaan is aangelegd op onze vaste locatie aan de Oude Holleweg in Renswoude. Op vrijdag 21 augustus zijn diverse rupskranen begonnen met de voorbereidende graafwerkzaamheden. Zaterdag 22 augustus was het dan zover met tal van vrachtwagens en trekkers met dumpers, beschikbaar gesteld door sponsoren, hebben we de ruim 900 kuub klei verplaatst. De baan is weer hetzelfde opgebouwd als bij de Klaveet en bestaat uit verschillende soorten klei welke een goede stabiliteit geven. Beide hoeken zijn afgewerkt met diverse grondverzetmachines van loonwerkers uit de buurt. Al met al een historische dag voor TT-Renswoude.

  Foto's te zien op: http://www.tt-renswoude.nl/
  1 september 2009:
  Op zaterdag 26 september 2009 wordt er een V8 dag georganiseerd aan de Bijsterenseweg 23 in Putten. Dit ter ere van het 25-jarig bestaan van het Bandit team. Deze open dag zal grotendeels in het teken staan van V8 geweld. De teams uit Putten en Garderen zullen vertegenwoordigd zijn, maar daarnaast zijn er ook diverse Amerikaanse auto‘s, trucks en zelfs een boot met een V8. Motorgeluid van standaard motoren en van opgevoerde V8 motoren zal regelmatig klinken.

  Uiteraard is er ook voor de kinderen van alles te doen. Denk hierbij aan een Rodeostier (om in de Amerikaanse sferen te blijven) en een springkussen. Maar dames, ook aan jullie hebben wij gedacht. Er zullen namelijk diverse kraampjes aanwezig zijn en ook aan de inwendige mens wordt gedacht middels een hapje en een drankje.

  Dus kom op zaterdag 26 september tussen 10:00 uur en 17:00 uur naar Bijsterenseweg 23 in Putten. Een leuk uitje voor het hele gezin! Neem een kijkje in de keuken van het Bandit team en laat je verrassen door het V8 geweld!
  Nadere informatie op: http://www.bandit99.com/
  23 juli 2009:
  Door de hevige regenval van afgelopen avond en nacht en vanmorgen is het terrein in Harskamp er niet beter op geworden. Om te voorkomen dat het terrein vanavond nog verder kapot gereden wordt, is besloten om de wedstrijd van donderdagavond niet door te laten gaan. Het wordt dan mogelijk vanmiddag wel weer droog, maar daarvan zal het terrein niet opknappen vóór 18:00 uur. De deelnemers die vanavond zouden rijden in de 4,5 ton en 7,5 ton standaard worden nu allemaal naar de vrijdagavond verplaatst. De beurs gaat vanavond in Harskamp wel door.
  Morgenavond rijden dus alle sport en super-sportklassen, en de volledige 4,5 ton en 7,5 ton standaard en de 3,5 ton en 10 ton standaard.
  Het programma voor de standaardklassen is morgenavond dan als volgt:
 • 17:00 uur - 3,5 ton standaard
 • 18:00 uur - 7,5 ton standaard
 • 20:00 uur - 4,5 ton standaard
 • 22:00 uur - 10 ton standaard
  18 juni 2009:
  De boerentrekkertrek Kamperveen is alweer enige weken geleden gehouden, maar afgelopen vrijdag 5 juni werd de cheque overhandigd aan mevrouw Ettje Wassenaar van de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF). Met dank aan de vele sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en bezoekers is het gelukt om weer een mooi bedrag bijeen te brengen.
  "Het bedrag is dit jaar weer hoger dan vorig jaar en we zijn er erg blij mee", aldus mevr. Wassenaar, "We gaan het bedrag dit jaar plaatsen in het potje ter bestrijding van kinderkanker en dan met name de begeleiding van de kinderen met kanker want het is erg belangrijk om naast de behandelingen ook hulp te bieden om door die zware periode heen te komen".
  Dat het bedrag dit jaar weer hoger is ,is mede te danken aan het feit dat ons evenement steeds bekender wordt in de wereld van het trekkertrek gebeuren, volgens Johan Stijf, een van de organisatoren. We hebben de inschrijving op een gegeven moment moeten stoppen omdat we nu eenmaal niet meer trekkers kunnen verwerken op een dag. Ook waren er dit jaar weer meer bezoekers, die niet alleen komen voor de tractoren maar ook voor de gezelligheid en de tal van attracties rond het evenement. We mogen dan ook terugkijken op een geslaagde dag. We zijn blij het bedrag van 13.500 euro te kunnen overmaken aan het goede doel.
  16 juni 2009:
  Op hemelvaartsdag hield Stichting Trekkertrek De Klomp voor het derde jaar een tractorpulling. Evenals vorig jaar was de opbrengst bestemd voor KIKA. De stichting die zich inzet voor Kinderen met Kanker. De organisatie bestaat uit veel jonge mensen, waarvan er een aantal het geluk hebben om zelf ouders te mogen zijn. KIKA is mede daarom een goed doel dat de stichting van Trekkertrek De Klomp aan het hart gaat.

  Zaterdag overhandigde wethouder Didi Dorrestijn in het bijzijn van een deel van de organisatie een cheque aan een medewerkster van KIKA. Vreugde alom toen bleek dat het bedrag op de cheque maarliefst 8500 euro was. Meer dan het dubbele van vorig jaar.

  Buiten de cheque voor KIKA werden er ook een aantal prijzen overhandigd. Zo waren er twee prijswinnaars van de kleurwedstrijd. Lisanne van Veldhuysen uit Harskamp kon helaas niet aanwezig zijn tijdens de uitreiking. Janita de Groot uit Lunteren wel. Beiden kregen een mooie beer en uiteraard een paar klompen. Robert Simonsz uit Veenendaal won een grote foto op linnen. Een actiefoto van zijn vriendin tijdens de wedstrijd, waar hij naast de trekker loopt om aanwijzingen te geven. Alle prijswinnaars waren enorm blij met hun prijzen.

  Wat de organisatie betreft is het zeer waarschijnlijk dat er volgend jaar weer een trekkertrek zal plaatsvinden, waarbij uiteraard de opbrengst ook weer voor KIKA zal zijn.
  13 mei 2009:
  De rubrieken "Te koop aangeboden" en "Te koop gevraagd" zijn samengevoegd tot één rubriek "Te Koop". In het linkermenu staat deze inmiddels vetgedrukt in het rood weergegeven. Vanaf nu is het daarmee ook mogelijk om foto's te uploaden bij advertenties waarbij je iets te koop vraagt. Bovenin de rubriek staan nu een tweetal filters. Het ene filter is "Categorie" en het andere filter is "Type advertentie". Bij "Type advertentie" kun je dus opgeven om alleen de "aangeboden" advertenties te laten zien, of de "gevraagd" advertenties of beide. Bij "Categorie" kun je selecteren op het soort advertentie. Iedereen die iets plaatst kan aangeven tot welke categorie zijn/haar advertentie behoort. Op dit moment zijn de keuzemogelijkheden: Tractoren, Banden, Onderdelen, Motoren en Overige.

  1 mei 2009:
  Uit oogpunt van eerlijkheid en voornamelijk ook veiligheid is in overleg tussen Stichting de Hypropullers en een aantal organisatoren in het Brabantse land tussen Bergen op Zoom een vernieuwd reglement opgesteld voor de standaardklassen.
  Tot op heden waren er geen PK-limieten in de standaardklassen in deze regio, terwijl diverse tractoren in deze klassen wel degelijk opgevoerd worden. Het opvoeren van de tractoren wordt niet gezien als probleem, maar deelnemers vergeten al snel dat als een tractor opgevoerd is, dat deze ook kwetsbaarder is voor het sneller kapot gaan van onderdelen. Om te voorkomen dat er straks ongelukken gaan gebeuren op de wedstrijden, is besloten om in de standaardklassen PK-limieten in te gaan voeren. En, om te voorkomen dat de opgevoerde tractoren uit de regio niet meer mee kunnen doen, worden een drietal agri-sportklassen in het leven geroepen.

  In het reglement gaan de klassen er als volgt uit zien:
 • 2,5 ton standaard tot 70 PK
 • 3,5 ton standaard tot 85 PK
 • 4,5 ton standaard tot 110 PK
 • 6,0 ton standaard tot 150 PK
 • 7,5 ton standaard tot 180 PK
 • 10 ton standaard
 • 3,5 ton agri-sport (3 cil turbo en 4 cil zonder turbo)
 • 4,5 ton agri-sport (4 cil turbo en 6 cil zonder turbo)
 • 6,0 ton agri-sport

  In de standaardklassen zullen de vermogens getest worden middels een waterrem of vermogenstester. Vanaf de wedstrijd in Zundert (24 mei) zal dat gaan gebeuren. De aangegeven PK's bij de klasse is het maximum aan PK's wat een tractor in die klasse mag hebben, gemeten aan de aftakas. In de agri-sportklassen zijn ook limieten opgesteld, maar niet voor wat betreft PK's. Ook zijn voor tractoren in deze klassen enkele veiligheidsvoorzieningen verplicht. In de agri-sportklassen mag een tractor niet voorzien zijn van gesneden banden, moet de complete hefinrichting nog aanwezig zijn en mag alleen gebruik worden gemaakt van een turbo met kleine voetmaat. Ook de spruitstukken moeten origineel blijven bij de tractoren in deze klassen. Als veiligheidsvoorzieningen moet er een kruis in de uitlaat zitten, volgens dezelfde specificaties als bij andere sportklassen en moet de eventuele turbo volledig afgeschermd zijn. Het complete reglement is elders op deze site geheel na te lezen (onder het kopje reglementen en dan Hypropullers), maar ook op www.hypropullers.nl.

  Mocht je dit als deelnemer lezen en je staat ingeschreven in een standaardklasse voor de wedstrijd in Zundert en je weet nu al dat je tractor niet kan voldoen aan de PK-limiet, zorg dan dat je je nog tijdig laat overschrijven naar een agri-sportklasse bij de organisator: r.vriends@tb.nl. Voorkom het oplopen van een diskwalificatie.
  10 april 2009:
  Op woensdagavond 22 en donderdagavond 23 april zal er getest worden met de Take it Easy sleepwagen op een lokatie op de veluwe. Beide avonden zal er getest worden tussen 18:30 uur en 22:00 uur op een goede kleibaan. Deelnemers die iets met hun tractor of vrachtwagen willen testen, kunnen zich aanmelden via 06-51224833. De kosten bedragen € 25,- per machine en dan kun je meerdere keren aanhaken. Zowel tractoren uit de sport- of super-sportklasse als uit de standaardklasse zijn welkom, maar ook bijvoorbeeld trucks of pro-stock of vrije klasse. De exacte lokatie zal bij het aanmelden via genoemd telefoonnummer aan de deelnemers bekend gemaakt worden.
  Let op: De testavonden gaan alleen door bij goede weersomstandigheden en alleen als er voldoende interesse van deelnemers is.
  18 september 2008:
  Teun en Janneke Kap uit Renswoude hebben op eigen initiatief een bokaal in het leven geroepen, speciaal voor een man/vrouw die veel bewondering geniet en die actief is binnen de standaard, sport of super-sportklassen. Of dat nu bij de NTTO is, de Hypropullers, TSTA, Trekkerslep of vanuit andere wedstrijden, dat maakt niet uit. Dus loop je ook wel eens op een wedstrijd met de gedachte "voor die man/vrouw heb ik bewondering", dan kun je dat tot 1 oktober 2008 doorgeven aan Teun en Janneke Kap via de e-mail: teunenjanneke@kpnplanet.nl
  Waar kun je dan zoal aan denken:
 • Iemand die low budget een sport/superport trekker bouwt,
 • Een medewerker van een wedstrijd of wedstrijden,
 • Iemand die belangeloos mensen in de trekkertrek wereld helpt,
 • Een organisatie/organisator van een wedstrijd,
 • Enz, enz, kortom: iemand die zich inzet voor de sport.

  Vermeld in je mail wel: naam van de persoon en de reden waarom, waar we hem/haar van kennen. Vermeld in je mail ook je eigen naam en telefoonnummer.
  11 september 2008:
  Wegens de hevige regenval van deze avond heeft de organisatie van de wedstrijd in Tholen besloten om de wedstrijd te verzetten naar zaterdag 20 september. Aanvang 11:00 uur.
  16 augustus 2008:
  Vanwege het uitlopen van het NTTO NK S-divisie in Meerkerk kon de finale van de 7,5 ton standaardklasse niet meer verreden worden op de vrijdagavond. De finale zal nu verreden worden op zaterdag 16 augustus om 10:30 uur. In die finale rijden dan:
  Emiel Haanschoten - International 1455
  Anton Rijneveld - Case International 1455 XL
  Martin van Schaik - New Holland TM 165
  Paul van Rossum - Fendt 515 C
  Sebastiaan van Oort - New Holland TVT 170
  Mick Heijboer - Case International 1455 XL
  Sander Schoonderwoerd - Case International 1455 XL
  Jeroen Hop - Case International 1455 XL
  12 augustus 2008:
  Wegens slechte terreinomstandigheden kan de Truck en Tractor Pulling wedstrijd in Eerde van zaterdag 16 en zondag 17 augustus aanstaande niet doorgaan. Er zal dit jaar geen vervangende datum komen.
  5 augustus 2008:
  Komende donderdagavond, 7 augustus, zal er bij goede weersomstandigheden een avondje "proeftrekken" georganiseerd worden door de Take it Easy sleepwagen voor sport- en super-sportklasse tractoren op een kleibaan. Als je ook interesse hebt om deel te nemen, neem dan contact op met Hans van den Brink via 06-23661342. Hij zal je het tijdstip en de locatie laten weten.
  26 juli 2008:
  De organisatoren van Trekkertrek De Klomp hebben zich onlangs niet voor niets erg ingespannen. Op het terrein van de familie Van de Kaa werden Trekkertrek wedstrijd georganiseerd. De opbrengst van die trekkertrekwedstrijd was bestemd voor een goed doel, namelijk KIKA (Kinderen Kankervrij). Zaterdagmiddag kwam wethouder Dick Vlastuin naar Kasteel Renswoude. Daar hadden de organisatoren een tractor opgesteld en was ook mevrouw Melie van 't Land van KIKA. Wethouder Vlastuin mocht op een cheque met een viltstift het eindbedrag noteren en dat bleek 4250 euro te zijn. De cheque werd symbolisch overhandigd aan mevrouw Melie van 't Land, die daar uiteraard erg blij mee was. Mevrouw Van 't Land vertelde dat er landelijke heel wat acties voor KIKA lopen. Er komt echt veel geld binnen voor dit goede doel. Als het lukt willen we graag dat in 2025 Kinderen Kankervrij zijn, legt Melie van 't Land uit. Wethouder Vlastuin was blij met het initiatief van de organisatoren van Trekkertrek . Hij was ook erg te spreken over het resultaat van deze actie. Het is goed dat er nog steeds mensen zijn die zich hiervoor willen inzetten, aldus Vlastuin Het geld wordt goed besteed. Het is ook een mooi voorbeeld voor anderen en hierna overhandigde Vlastuin de cheque aan mevrouw Melie van 't Land. Voor Marinde Blankestijn was er ook een cadeautje. Zij had namelijk de kleurplatenwedstrijd gewonnen. Hendrik Jan van de Kaa, Teun en Janneke Kap, Peter en Corina van de Vendel en Tobias van de Heuvel kunnen tevreden zijn, hun actie werd een groot succes. Samen met wethouder Dick Vlastuin, Melie van 't Land van KIKA en Marinde Blankestijn ging men op de foto. Helaas moest Tobias van de Heuvel vanwege verplichtingen elders verstek laten gaan.
  20 juli 2008:
  Wegens slechte weers- en terreinomstandigheden is de wedstrijd in Merksplas (B) voor vandaag afgelast.
  19 juli 2008:
  Wegens een technische storing in de database van de website zijn vanaf gisteravond de rubrieken "Te koop aangeboden", "Te koop gevraagd", "Het Cafe" en "Het gastenboek" niet bereikbaar. Er wordt op dit moment gezocht naar de oorzaak en een oplossing.
  7 juni 2008:
  De Trekkertrek wedstrijd in Kamperveen is al weer enige weken geleden verreden, maar afgelopen vrijdagavond 6 juni werd op de vrijwilligersbijeenkomst met ruim honderd vrijwilligers de cheque uitgereikt aan de heer Lok, promotor KWF Noord-Midden Nederland.
  Met dank aan de vrijwilligers, alle sponsoren, bezoekers en natuurlijk alle deelnemers is het namelijk weer gelukt om een mooi bedrag bijeen te krijgen. De totale opbrengst heeft ons vorig record overtroffen en is € 12.500 geworden.
  Het KWF gaat dit bedrag besteden aan verder onderzoek om de genezingskansen van mensen met kanker te vergroten en dan voornamelijk de ouderdomskanker.
  21 mei 2008:
  De organisatie van de wedstrijd in Stroe heeft besloten om op vrijdagavond 13 juni aanstaande een NTTO S-divisie wedstrijd over twee banen te verrijden. Afgelopen zaterdag kon hun wedstrijd niet doorgaan en dus werd gezocht naar iets alternatiefs. De wedstrijd begint om 18:00 uur en alle competitieklassen van de S-divisie komen op het programma te staan, alsmede de 7,5 ton en 10 ton standaardklasse en de 8,5 ton super-sport trucks.
  17 mei 2008:
  Wegens de slechte weersomstandigheden heeft de organisatie van de wedstrijd in Stroe (Gld) besloten om de wedstrijd van zaterdag 17 mei niet door te laten gaan.
  27 april 2008:
  Afgelopen week is de organisatie van de wedstrijd in Staphorst druk bezig geweest met het aanpassen van de baan op het evenemententerrein "De Tippe" in Staphorst. Aan beide zijden van de bestaande baan is een strook uitgegraven en de aanwezige leem gebruik als "fundatie". Daaroverheen is 600 kuub aangevoerde klei (vanuit Duiven) als nieuwe toplaag verspreid. Om deze naar Staphorst te krijgen en de baan klaar te maken werden 12 vrachtwagens, 5 kranen en 7 trekker met kippers belangeloos ingezet en veel vrijwilligers zorgden voor een perfecte prestatie. Door deze werkzaamheden is er voldoende ruimte om op twee banen naast elkaar een wedstrijd te hebben en zal de tractie ook verhoogd zijn.
  26 maart 2008:
  Door een samenloop van omstandigheden is www.tractorpulling.nl enkele dagen niet beschikbaar geweest. Onze excuses voor de eventuele overlast die dit veroorzaakt zou kunnen hebben.
  14 februari 2008:
  Op zaterdag 19 april vind de tweede "International Harvester"-dag plaats in Meerkerk. Deze show cq tentoonstelling wordt gehouden op het terrein van BOER BV aan de Bordenweg 6 in Meerkerk van 8:30 uur tot 17:30 uur. De toegang is geheel gratis.
  Een show van tractoren, trucks, werktuigen en tractorpullingmachines van International Harvester. Deze pullingmachines komen o.a uit de sport en supersportklasse, prostock en superstockklasse. Met daarbij het 16e treffen van de MC Cormickclub. U kunt ook komen met een tractor, truck, werktuig of iets bijzonders van International Harvester. Maakt niet uit of uw International wel of niet gerestaureerd/gereviseerd is. Iedereen met zijn Inter is welkom. Opgeven hiervoor kan bij Martin van Lomwel via telefoonnummer 06-52083480 (liefst na 18:00 uur).
  Route A27, Utrecht - Breda, afslag Meerkerk/Noordeloos, volg bordjes IH dag/BOER BV.
  Meer info over het evenement volgt.
  13 februari 2008:
  Op zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008 is er een motorbeurs met de naam "Maarkel on Wheels" in Markelo. Hier is alles te zien op het gebied van autosport, motorsport en tractorpulling. Klik hier voor het affiche van deze beurs.
  24 december 2007:
  Mail van Team Popeye (sleepwagenteam) uit Veerle-Laakdal (Belgie):
  Wij zijn bezig met een nieuwe sleepwagen te bouwen die volgend seizoen zeker operationeel zal zijn. Deze sleepwagen zal voorzien zijn van een groot scorebord dat bij licht weer ook zeer goed leesbaar zal zijn. Hij heeft ook hydraulische messen, extra opklappende messen om de zwaarste tractoren stil te zetten. Voor de lichte tractoren zijn er wielen voorzien langs beide kanten van de sleepvoet; zodat ze zeer goed kunnen opstarten met de wagen. De sleepwagen is zelfrijdend. Vanaf 2008 kunnen we met twee sleepwagens uitrukken. Ondertussen hebben we ook een mobiele weegbrug en een neveleerschaaf. De eigenaar is Guy Vos uit Veerle-Laakdal (België).
  PS: Wij hebben ondertussen ook een clubje opgericht met specials en sportklassen om een mooie wedstrijd te maken met spektakel en sensatie.
  20 december 2007:
  De Case IH 1455 van Mick Heijboer uit Strijen is de enige echte X-tractor van Nederland. Dat werd gistermiddag op de landbouwwerktuigenbeurs in Leeuwarden bekend gemaakt. De trekker van Heijboer kreeg 2081 stemmen, 59 stemmen meer dan medefinalist John Deere 6030 van Mark Vaessen uit Heerlen.
  De X-tractorverkiezing is een initiatief van het landbouwmechanisatieblad AgraPower, een uitgave van Agrio Uitgeverij in 's-Heerenberg. Het blad riep haar lezers op om trekkers voor de X-tractorcompetitie aan te melden. Niet zomaar een trekker, maar eentje met een bijzonder verhaal. Die oproep leverde ruim 400 inzendingen op. Door middel van diverse stemronden belanden de trekkers van Heijboer en Vaessen in de finale. Op de beurs konden de bezoekers van de beurs op beide trekkers stemmen. Voor de mensen die niet naar de beurs konden komen werd er een stemronde op www.x-tractor.nl gehouden, met de Case IH 1455 als uiteindelijke winnaar.
  Met zijn verchroomde uitlaat is de Case IH 1455 van Mick Heijboer uit Strijen bij regionale trekkertrekwedstrijden een opvallende verschijning. Niet alleen omdat de spiegelende uitlaat de aandacht trekt, ook de prestaties van de combinatie mogen er zijn. Geregeld valt Mick met zijn gepimpte bolide in de prijzen.
  Toen hij twee jaar geleden de Case IH 1455 in een advertentie zag staan, besloot hij deze aan te schaffen. Op wat kleinigheden na was de trekker in een goede conditie. Alleen de spatborden en de remmen waren slecht, maar motorisch verkeerde de trekker in een goede staat. Heijboer verving de spatborden en de remmen en voorzag de hele trekker van een nieuwe verflaag.
  De in 1992 in Duitsland gebouwde Case IH 1455 onderging een aantal modificaties om hem meer vermogen te geven. Zo verving Mick de originele turbo door een Holset turbo. Origineel heeft de trekker 6-cilinder motor een vermogen van ongeveer 145 pk, maar Mick heeft de motor opgeschroefd naar een vermogen van ongeveer 215 pk. Tijdens het trekkertrekseizoen trekt de Zuidhollander er bijna elk weekend wel op uit om alle trekkertrekwedstrijden in de buurt te bezoeken. Daar neemt hij deel in drie klassen; 6 ton landbouw, 6,5 ton landbouw en 7,5 ton landbouw en valt daarmee vaak in de prijzen. Daar kan hij sinds gisteren de X-tractor-titel aan toevoegen.
  30 augustus 2007:
  Er wordt de laatste dagen veel getwijfeld aan de doorgang van bepaalde pulling evenementen, in verband met het tragische overlijden van Jan van Alphen. Het NTTO bestuur heeft besloten om het NTTO NK S-divisie van zaterdag 1 september 2007 in Varsseveld wel door te laten gaan. Dit besluit is mede gebaseerd op overleg met de familie van Alphen. Het NTTO NK S-divisie zal in gepaste sfeer plaatsvinden.
  14 augustus 2007:
  Gisteren een e-mail ontvangen van Dick Schokkin van het Kermit Team uit Aalten:
  Graag zou ik iedereen willen bedanken die zaterdagavond in Lochem Jan zijn grote wens en droom tot werkelijkheid hebben gemaakt. Ten eerste het publiek in lochem die Jan hebben aangemoedigd vanaf dat hij het begin op de baan kwam totdat hij de baan verliet, het heeft een erg diepe indruk op hem en ook op ons als familie nagelaten. Ook de NTTO die hun volledige medewerking hebben verleent om dit mogelijk te maken zodat Jan kon rijden. Ook dank aan de STPL die hun volledige medewerking hebben verleent. Dan gaat ook onze dank uit naar Mevr. Dr. Carla van Herpen dat is Jan zijn behandelend arts van het UMC St.Radboud Universiteit in Nijmegen die het kurenschema van hem heeft aangepast. Ook het verplegend personeel van de afdeling E 30 van het UMC Radboud die hem altijd zo bijstaan tijdens zijn kuren. De familie Kaiser uit Duitsland die dit weekend bij ons te gast waren en ons hebben begeleid tijdens de run. En niet te vergeten Dam Designs Airbrush center voor de outfit van de trekker.
  Verder iedereen bedankt voor de reacties in het gastenboek, in het cafe, of waar dan ook. Zaterdagavond in Lochem heeft voor Jan en ook voor ons als familie een diepe impact gehad wat in ons geheugen gegrift zal blijven staan. De techniek heeft niet helemaal voor de volle 100 % meegewerkt maar dat was zaterdagavond maar bijzaak we hebben 's avonds het probleem nog gevonden. De brandstofdruk in de pomp werd zo hoog dat er een leiding los ging en de brandstof niet in de motor kwam maar ernaast.
  Als tractorpulling publiek en als rijders kunnen we soms hele grote concurrenten van elkaar zijn, maar we kunnen elkaar net zo steunen en met elkaar meeleven. Dat is zaterdag in Lochem wel gebleken.
  We hopen de Dark Side of the Moon weer gauw Ready to Pull te hebben.
  Met vriendelijke groeten,
  KERMIT TEAM AALTEN
  29 juli 2007:
  Wegens de regenval is de wedstrijd in Essen-Horendonk (B) vandaag, zondag 29 juli, afgelast. Het terrein is zeer moeilijk begaanbaar door de regen.
  28 juli 2007:
  De wedstrijd in Vessem van zondag 29 juli is uitgesteld naar zondag 12 augustus. Dit vanwege de toestand van het terrein en vooral de voorspelling dat er nog veel regen aan zit te komen de komende nacht.
  21 juli 2007:
  De wedstrijd in Klarenbeek van zondag 22 juli is afgelast wegens wateroverlast op het terrein.
  20 juli 2007:
  De wedstrijd in Lunteren voor vrijdag 20 juli is afgelast wegens de slechte weersomstandigheden en de daarbij ontstane slechte terreinomstandigheden. De organisatie heeft besloten om de wedstrijd niet te verzetten naar een andere datum in 2007.
  4 juli 2007:
  De NTTO S-divisie wedstrijd in Speuld van zaterdag 7 juli aanstaande gaat niet door. De terreinomstandigheden in combinatie met de vooruitzichten zijn ‘bar slecht’.
  21 juni 2007:
  Inshrijven voor Lengerich, het grootste Standaard en Sport evenement in Duitsland kan vanaf nu.
  Totaal 3000 € prijzengeld voor de internationale 3,5t, 4,5t, 5,5t Super Sport Klassen. Er is aardig wat geld te verdienen dus.
  Meer info en inshrijven kijk op: http://www.treckertreck.de - > "Teilnehmerinfo"
  17 juni 2007:
  De Boerentrekkertrek Kamperveen is al weer enige weken geleden, maar afgelopen vrijdagavond 8 juni werd op de vrijwilligersbijeenkomst met ruim honderd vrijwilligers de cheque uitgereikt aan mevrouw E. Wassenaar, promotor KWF Kankerbestrijding Noord-Midden Nederland. Met dank aan de vrijwilligers, alle sponsoren en natuurlijk de deelnemers is het namelijk weer gelukt om een mooi bedrag bijeen te krijgen. De totale opbengst van ons eerste lustrum is 11.500 Euro geworden. Hiermee is er in 5 jaar tijd al meer dan vijftigduizend Euro overgemaakt aan dit goede doel. Het KWF gaat dit bedrag besteden aan verder onderzoek om de geneeskansen van mensen met kanker te vergroten.
  11 mei 2007:
  De NTTO B-divisie wedstrijd en de standaardwedstrijd in Kruisland van komend weekend (12 en 13 mei) gaat niet door. De organisatie heeft besloten de wedstrijd af te gelasten gezien de slechte weersvoorspellingen. De wedstrijd wordt verzet naar zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Op de zaterdagavond rijden de standaardtractoren en op de zondag is de NTTO B-divisie wedstrijd.
  10 mei 2007:
  De NTTO A- en S-divisie wedstrijd in Stroe (Gld) van aankomende zaterdag 12 mei gaat niet door. De organisatie heeft besloten de wedstrijd af te gelasten aangezien de weersvoorspellingen erg negatief zijn. Er komt geen vervangende datum in 2007.
  5 april 2007:
  Komende zaterdag, 7 april, stelt sleepwagenteam Take it Easy hun sleepwagen ter beschikking om proeftrekken te maken. Heb jij je tractor de afgelopen winter flink onder handen genomen en wil je voorafgaande aan de wedstrijden je tractor nog testen? Dat kan dus komende zaterdag. Ook tractoren uit de NTTO A-divisie kunnen hiervan gebruik maken. Het proeftrekken kost € 25,- per tractor en er kunnen meerdere trekpogingen gemaakt worden. Het is verplicht dat je jezelf aanmeld als je interesse hebt. Dat kan bij Bert de With via 06-51853715 of via e-mail: bert@tractorpulling.nl. Je krijgt dan te horen op welk tijdstip het plaatsvind en je krijgt dan de locatie te horen. De ondergrond is klei.
  25 februari 2007:
  In de afgelopen periode zijn grote delen van de site niet of nauwelijks beschikbaar geweest. Sinds afgelopen vrijdag, 23 februari, is er een nieuwe server ingericht, vanwaar de site nu draait. Op die server moeten nog wel wat dingen aangepast worden, want je hebt vast al gezien dat niet alles optimaal werkt. Zo zul je merken dat bij het toevoegen van reacties in bijvoorbeeld "het cafe" of bij "te koop aangeboden" het vrij lang duurt voordat de reactie uiteindelijk toegevoegd is. Je hoeft dan geen tweede of derde keer op verzenden te drukken, want dan komt je reactie er dus twee of drie keer te staan. De komende week zal dit allemaal wel aangepast worden. Via deze weg wil ik Arno de Jong van PC-netwerk en Jeroen van Gemert alvast bedanken voor de energie die ze gestoken hebben in het in stand houden cq in stand brengen van deze site.
  9 februari 2007:
  Afgelopen maandag, 5 februari, is de server van www.tractorpulling.nl gecrashed. De reden van de crash moet nog onderzocht worden. Als gevolg hiervan was de site de afgelopen dagen onbereikbaar. Inmiddels heeft het bedrijf PC-Netwerk ruimte op een server van hun weten te regelen voor de site. Inmiddels wordt daar een site ingericht met beperkte mogelijkheden. Dat is dus datgene wat je nu allemaal kunt benaderen. Veel onderdelen van de site blijven dus tijdelijk nog onbereikbaar, zoals de database-gestuurde onderdelen: "het cafe", "te koop", "poll", etcetera. In de loop van volgende week zal er een nieuwe server ingericht gaan worden, alwaar alles weer op moet gaan werken.
  Degene die de afgelopen dagen een e-mail naar de webmasters van deze site hebben gestuurd, zullen een melding ontvangen hebben dat de mail niet aangekomen is. Iedereen die na afgelopen zondag een mail heeft gestuurd, wordt via deze weg gevraagd om de mail opnieuw te sturen.
  We hopen dat iedereen begrip op kan brengen voor de situatie. De afgelopen dagen en zeker de komende week (of misschien wel weken) zal er uren en uren tijd besteed worden om alles weer werkend te krijgen.
  29 december 2006:
  Zoals je weet wordt er iedere 2 weken een nieuwe poll op deze site gezet, waarbij de bezoekers kunnen kiezen uit een aantal antwoorden. Heb jij altijd al willen weten wat de bezoekers van deze website van een bepaald onderwerp vinden, of wat voor soort bezoekers deze website heeft? Als jij ook een leuke vraag weet (met eventuele antwoorden), dan kun je die mailen naar: bert@tractorpulling.nl. Wie weet komt jouw poll dan binnenkort op deze site. Let wel: het zullen wel algemene vragen moeten zijn en dus niet specifiek een vraag voor 1 bepaalde organisatie, want dan zal de uitslag van de poll een vertekend beeld geven.
  28 november 2006:
  Afgelopen week zijn we in het bezit gekomen van videomateriaal van Tractor Pulling zoals dat in 1980 in Nederland bedreven werd. De opnames zijn gemaakt in de omgeving van Kootwijkerbroek. Bij het videomateriaal zat geen geluid, maar om toch wat geluid te laten horen heeft de aanbieder van het videomateriaal er de pullingsong uit Duitsland onder gezet. Nu is natuurlijk de vraag welke pullers er allemaal te zien zijn op de video. Er is in ieder geval 1 naam goed te herkennen en dat is de Popeye. Maar, de echte pullingkenners weten natuurlijk wel wat die andere tractoren waren. Binnenkort zal de video toegevoegd worden onder het kopje "multimedia". Het filmpje is 2 minuten en 46 seconden lang, maar het bestand is wel vrij groot (ruim 20 MB). Als je dus geen snelle internetverbinding hebt, dan zou ik het niet proberen te openen. Het videomateriaal is aangeboden door Jaco van Huigenbos.
  Klik hier om de video uit 1980 te bekijken
  24 oktober 2006:
  Afgelopen dagen heeft er wat onderhoud aan de website plaatsgevonden. Hierdoor was het mogelijk dat je de website een bepaalde periode niet kon benaderen. Dit onderhoud was nodig om de website beter te laten functioneren. Inmiddels is het onderhoud zo goed als achter de rug, zodat iedereen weer de gehele dag de website kan blijven bekijken. Excuses voor de eventuele overlast.
  7 september 2006:
  Op de TSTA-wedstrijd in Zieuwent (zondag 27 augustus 2006) zijn TV-opnames gemaakt voor het BNN-programma "Lijst 0". Op maandag 11 september zal er iets van de opnames te zien zijn op Nederland 3 tussen 21:15 uur en 22:00 uur. Hier enkele foto's van de pullende Sophie Hilbrand:

  27 mei 2006:
  Wegens slechte weersomstandigheden is de NTTO S-divisie wedstrijd van 26 mei gestaakt en die van 27 mei afgelast. Om dezelfde reden is de NTTO B-divisie wedstrijd in Denekamp van morgen, zondag 28 mei, ook afgelast, maar de TSTA wedstrijd gaat morgen wel gewoon door in Denekamp. De reden is dat de NTTO B-divisie op een kleibaan verreden wordt en deze te nat is voor een goede wedstrijd. Dit ondanks het afdekken van de kleibaan met plastic. Omdat de zandbaan waarop de TSTA wedstrijden wel goed te berijden is zullen deze gewoon doorgang vinden. Deze starten om 11.00 uur en de entree is gehalveerd. Ook alle andere activiteiten van het Powertimeweekend in Denekamp, zoals de feestavond met Fragment en de bierkratstapelwedstrijden zullen gewoon doorgaan.
  Daarnaast gaat om organisatorische redenen de NTTO B-divisie wedstrijd in Kapelle van zaterdag 1 juli niet door. Tot slot zal de wedstrijd van zondag 16 juli in Klarenbeek (slep) niet doorgaan, vanwege het niet tijdig beschikken over een stuk grond.
  25 mei 2006:
  De NTTO A-divisie wedstrijd in Wierden van vandaag, donderdag 25 mei, is afgelast wegens slechte terreinomstandigheden.
  23 mei 2006:
  Door de slechte weersvoorspellingen is de wedstrijd in Nunspeet verzet van vrijdag 26 mei naar vrijdag 9 juni. De wedstrijd begint dan om 17:30 uur. Mocht je als deelnemer nu op deze datum niet kunnen, meld dit dan even via: b.streek@chello.nl, 0341-257537 of 06-29483641 (’s avonds)
  15 mei 2006:
  Afgelopen zaterdag was de NTTO Truck en Tractor Pulling wedstrijd in Stroe. Voor deze website was Michel Haak afgereisd om een mooie fotoreportage en een verslag te maken. Na goed weer en mooie foto's was daar een onverwachtse wending. Bij een 8,5 tons truck die in de "Standaard Truck Klasse" reed ging de turbo kapot rond de 30 meter. Het uitlaat wieltje kwam hierdoor al tollende via de uitlaat naar buiten. Nadat deze op de grond terecht kwam, zocht deze al tollende in razende snelheid een object om tegen te botsen. Het eerste object wat dit turbowiel tegen kwam was de binnenkant van de enkel van Michel Haak (op zo'n 80 meter afstand van de truck). De turbowiel bleek een gat in zijn enkel geboord te hebben. Michel werd snel opgevangen en bijgestaan door Eric van den Heuvel en Jeanette de Vries (waarvoor nog dank) en vrij vlot was ook de EHBO ter plaatse. Michel is door Gert Top (organisatie Stroe; ook bedankt nog) meegenomen naar het ziekenhuis, alwaar de wond gedicht is met 4 hechtingen. De dagen na Stroe verliepen nog niet pijnloos; staan op zijn voet is namelijk nog vrij pijnlijk. Deze middag heeft Michel de huisarts bezocht en aldaar kreeg hij te horen dat hij met 2 weken weer gewoon zal kunnen lopen. Het is nog even te bezien wanneer Michel weer naar school (VWO 5) kan. Naar aanleiding van dit voorval is besloten om de veiligheidsmaatregelen voor de trucks aan te passen, dus in het vervolg zal een ongeval als deze niet meer mogelijk zijn.

  Foto's gemaakt door Arno
  30 april 2006:
  Op 25 maart maakten we melding van een "International Harvester"-dag. Deze zal dus plaatsvinden op zaterdag 6 mei van 8:30 uur tot 17:30 uur aan de Bordenweg 8 in Meerkerk. Inmiddels is bekend dat er meer dan 115 deelnemers zijn van IH-trucks en IH-tractoren van bouwjaren van begin 1900 tot halverewege de jaren 80 en van klein (Farmall Cub) tot groot (IH 1066/IH 1568). D'n Aerdvruter zal met een Kenworth Truck komen en er is een verkoopstand met miniaturen. De toegang is geheel gratis. Lees hieronder bij "25 maart 2006" wat hier eerder al over vermeld werd.
  26 maart 2006:
  Op dit moment zijn er problemen met de database van deze website. Het is dus tijdelijk niet mogelijk om de rubrieken "Te Koop", "Het Cafe", "Het Gastenboek" en "De Poll" te gebruiken. Ook de banners van de sponsors van deze website doen het momenteel niet. We hopen deze rubrieken maandag of uiterlijk dinsdag weer operationeel te hebben.
  De afgelopen maanden is het nogal eens voorgekomen dat deze website niet te bereiken was. Dit had te maken met de internetlijn die bij VSM-hosting (de hosting provider van deze website) ligt. VSM-hosting was zich op een gegeven moment ook bewust dat dit geen werkbare situatie was en heeft inmiddels een nieuwe lokatie gevonden voor de websites die zij allemaal hosten. De internetlijn bij VSM-hosting zelf wordt nu qua snelheid flink verlaagd en dat zal nogal wat consequenties hebben voor deze website. Behoud van dezelfde situaties zou veel geld gaan kosten en dat is onbetaalbaar voor de grote hoeveelheid dataverkeer die deze website genereert.
  Er zijn inmiddels contacten gelegd met een nieuwe hosting provider, namelijk PC-netwerk uit Papendrecht. Deze provider is bereid gevonden onder dezelfde omstandigheden deze website te hosten als VSM-hosting tot het einde van deze maand doet.
  Om alles direct goed aan te pakken hebben we besloten om een geheel nieuwe server (computer) in te richten waar alle bestanden van deze website op komen te staan. We zijn daar op dit moment erg druk mee bezig en hopen deze voor aanstaande vrijdag bij PC-netwerk te plaatsen, waarna we de andere server bij VSM-hosting weg kunnen halen.
  Door deze grote ingreep (verhuizing, etc) kan het gebeuren dat de website (of delen ervan) de komende periode mogelijk slecht bereikbaar of helemaal niet bereikbaar zijn. Op het moment dat de verhuizing succesvol is en alles goed draait zal er een e-mail gestuurd worden naar alle personen die de nieuwsbrief van deze website ontvangen.
  Namens de hard werkende mensen van deze website: excuses voor het ongemak.
  Klik hier om ook de nieuwsbrief van deze website te ontvangen en verzend de e-mail.
  25 maart 2006:
  Het buiten seizoen barst de komende maand weer in alle hevigheid los. Diverse teams zullen hun tractoren graag nog even uitproberen voordat ze de machine in gaan zetten voor de echte wedstrijden. Net als vorig jaar stelt het sleepwagenteam "Take it Easy" hun sleepwagen weer beschikbaar voor proeftrekken. Om een toeloop van publiek te voorkomen wordt de locatie niet bekend gemaakt. De kosten voor het proeftrekken bedragen € 20,-. Hiervoor mag je 4 trekpogingen maken. Het proeftrekken zal aanstaande zaterdag (1 april) al plaatsvinden. Je dient je wel vooraf aan te melden bij Henry van den Brink via telefoonnummer: 06-27088836.
  25 maart 2006:
  Op zaterdag 6 mei zal er een "International Harvester"-dag plaatsvinden in Meerkerk. Hier zullen een grote hoeveelheid aan landbouwtractoren en trucks van dat merk tentoongesteld worden. Daarnaast komen er ook (minimaal) 3 pulling teams met hun International, namelijk de Red Impact (4,5 ton super-sport), Extreme Temptation (pro-stock) en D'n Aerdvruter (super-stock). Ook zal de tractor Just Maybe voor het eerst tentoongesteld worden voor het publiek. Just Maybe is de naam van de nieuwe tractor van Piet Boer uit Meerkerk, die gemaakt is voor de super-stock klasse in de NTTO A-divisie. Het is een dikke V8 motor met de beplating van een Magnum. Het typeplaatje geeft IH 7568 aan. De tractor kan van alle kanten (en onder de kap) bezichtigd worden. De toegang tot deze "International Harvester"-dag is geheel gratis en duurt van 8:30 uur tot 17:30 uur op het terrein van Boer BV in Meerkerk en dat is aan de Bordenweg 8 (neem afslag 25 op de A27). Iemand die zijn IH wil aanmelden om ook tentoon te stellen kan dat doen bij Martin van Lomwel via telefoonnummer 06-52083480. Halverwege april zal er een aanvulling en/of specificatie zijn van datgene wat er allemaal te bezichtigen zal zijn.
  3 maart 2006:
  De webmaster van deze website (Bert de With) is een samenwerking aangegaan met de webmaster van TP-Holland (Michel Haak). Je zult mogelijk al gezien hebben dat de filmpjes en foto's van die site ook op deze website staan. Tijdens de pulling-reis van webmaster Bert naar Amerika werd deze site ook al door Michel bijgehouden. De website www.tp-holland.tk zal komen te vervallen.
  De reden van de samenwerking is dat deze website steeds vaker ook bezocht wordt door personen die niets van Tractor Pulling weten en dan graag de grote monsters zoals in de A-divisie willen zien en daar informatie over willen hebben. Met deze informatie wordt deze site nu dus uitgebreid. In het linkermenu staat nu onder het kopje "Organisaties" de term "NTTO-A/B". Hier zal alles komen te staan op het gebied van Tractor Pulling in de NTTO A-divisie, B-divisie en BKTV, maar ook de Eurocups en de Europese Kampioenschappen. Dat nieuwe onderdeel van de site valt volledig onder het beheer van de nieuwe webmaster Michel Haak. Als er iets nieuws geplaatst wordt in deze rubriek dan zal daar ook melding van gemaakt worden op de homepage. Mocht je dus nieuws of informatie hebben voor dit nieuwe deel van de website, dan kun je dat mailen naar: michel@tractorpulling.nl.
  Op dit moment staat er al heel veel informatie van een groot deel van de deelnemers in die divisies, de wedstrijdkalenders van 2005 en 2006 met alle uitslagen van 2005 en een aantal wedstrijdverslagen. Ook staat er een compleet overzicht van de motoren die gebruikt worden in de vrije klassen in die divisies met daarbij ook weer de nodige informatie.
  Helaas lukt het Bert niet zelf om dit onderdeel er ook nog bij te doen en vandaar dat er dus een samenwerking is aangegaan. Uiteraard blijft Bert de andere delen van de website bijhouden. Met het nieuwe onderdeel op de website wordt de site nog weer completer voor de bezoeker die alles te weten wil komen over Tractor Pulling in Nederland en Belgie.
  13 februari 2006:
  Jawel, afgelopen weekend was het een feit. Het totale bezoekersaantal van deze site bereikte de 2 miljoen (2000000) en is daarmee nog steeds de best bezochte Tractor Pulling site van Europa met dagelijks ruim meer dan 2000 bezoekers. Het bezoekersaantal wordt gemeten sinds 1 mei 1998. Vooral de laatste jaren is het bezoekersaantal sterk toegenomen. Nu is het natuurlijk te hopen dat ook de wedstrijden drukker bezocht gaan worden. Deze website richt zich in ieder geval weer op de volgende mijlpaal.
  2 februari 2006:
  Vanaf dit seizoen staan de inschrijfdata voor deelname aan de wedstrijden niet meer vermeld op de openingspagina van deze site. Ze zijn nu te benaderen door in het linkermenu onder het kopje "Zelf meedoen" te klikken op "inschrijven". Je krijgt dan het overzicht van alle, bij deze website bekende, inschrijfdata te zien in chronologische volgorde. Op de plek waar voorheen de inschrijfdata stonden op de openingspagina van de site, blijven nu de foto's staan van wedstrijden.
  20 januari 2006:
  Aankomende zomer vinden de Wereld Kampioenschappen voetbal plaats in Duitsland. Ook het Nederlands elftal doet hier aan mee. Een paar jaar geleden leidde dat tot wedstrijden met een mindere hoeveelheid aan bezoekers. Ook nu zullen organisatoren weer proberen rekening te houden met deze kampioenschappen om toch nog zoveel mogelijk publiek te krijgen. Uiteraard zal het trouwe pulling-publiek alle wedstrijden af gaan die ze normaal ook af gaan, maar de plaatselijke bezoeker zal het mogelijk laten afweten. Om de organisatoren wat tegemoet te komen heb ik op de website een scheme gezet met alle wedstrijden van de Wereld Kampioenschappen voetbal in Duitsland. Wie weet dat er dan met de wedstrijd rekening gehouden zal worden om toch dat publiek maar op de Tractor Pulling wedstrijd te houden. De kampioenschappen beginnen vrijdagavond 9 juni en de finale is op zondagavond 9 juli. De wedstrijden van het Nederlands elftal zijn vetgedrukt weergegeven, evenals de wedstrijden die Nederland naar de finale zouden kunnen leiden.
  28 december 2005:
  Eerder dan verwacht zijn de nieuwe prijzen voor het bestellen van afdrukken van foto's van kracht. Vanaf nu betaal je voor een foto in het formaat 10x15 cm € 1,- (was € 1,50), voor een foto van 13x18 cm € 1,5om (was € 2,-), voor een foto van 20x30 cm € 3,- (was € 4,-) en voor een foto van 30x45 cm € 6,50 (was € 9,-). De administratie- en verzendkosten zijn gelijk gebleven. Op korte termijn zullen ook foto's in grotere formaten te bestellen zijn.
  27 december 2005:
  De pulling demo's in de Brabanthallen zijn op dinsdag 27 december rond 13:00 uur afgelast wegens toch nog teveel rookontwikkeling (roet). De arbeidsinspectie heeft verboden om op de huidige manier verder te gaan. Maandag 26 december zijn alle pulling demo's wel door gegaan. Of er op woensdag 28 december nog demo's plaatsvinden is een groot vraagteken geworden. Het tijdschema, zoals eerder vermeld, zal niet meer gehanteerd worden. Zoals het er op dit moment uit ziet zal er morgenmiddag om 13:00 uur nog 1 truck een demo geven, waarna bekeken zal worden door de arbeidsinspectie of er nog meer demo's mogen plaatsvinden. Firma Basrijs is op dit moment druk doende om de ontwikkelde roet-ontnemer te verbeteren. Morgenochtend zal er via het "cafe" op deze site een update gegeven worden over de laatste stand van zaken. Vóór de middag zal er dan iets bekend gemaakt worden. Als je dus van plan was om alleen voor de pulling demo's nog naar de Brabanthallen te komen; kijk dan morgen eerst even in het "cafe".
  22 december 2005:
  Op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 december vind in de Brabanthallen in Den Bosch voor de tiende keer de Trucks Eindejaarsmarkt plaats. De Trucks Eindejaarsmarkt is de grootste indoor truckshow van Europa, met 35.000 m2 totale exporuimte. Er zullen vanuit heel Europa de mooiste, nieuwste en meest vreemdsoortige voertuigen naar Den Bosch komen. Transportliefhebbers kunnen o.a. genieten van vrachtwagens, special paint trucks, zwaar transport, oldtimer trucks en grondverzetmachines. Een aantal kernwoorden: Mooiste truckverkiezing, modellenshow, chauffeursmarkt, live entertainment, demonstrationarea, chauffeur zoekt vrouw quiz, kidscorners, la pluq dinnershow, eighteen wheels drive-in show, vrouw zoekt chauffeur quiz, kids lach denk en doe show, mode & fun, truckstalentenshow, hans versnel piratenteam. De Eindejaarsmarkt is alle drie de dagen open vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. De entree bedraagt € 10,- voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 8,-. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.
  Naast bovenstaande activiteiten is er een aparte hal speciaal ingericht met een grondbaan, alwaar Truck- & Tractor Pulling demo's plaatsvinden. Het programma ziet er iedere dag ongeveer als volgt uit:
 • 11:00 uur - truckpulling
 • 12:00 uur - tractorpulling
 • 13:00 uur - truckpulling
 • 14:00 uur - tractorpulling
 • 15:00 uur - truckpulling
 • 16:00 uur - tractorpulling
 • 17:00 uur - truckpulling

  Let op: Het zijn demo's, het is dus geen wedstrijd.
  Van de trucks zullen Iveco Schouten, De Manne van Janne, Mad Men van Berkel en Veldhuizen aanwezig zijn. Van de Hypropullers zijn de volgende tractoren present:
 • Hans Kester - Ford 9600 (maandag)
 • Kees van Schaik - Ford 9000 (maandag)
 • Herman Graumans - Fiat 1000 S (maandag)
 • Marc Bouwmans - Massey Ferguson 1155 (maandag)
 • Ronald Bartels - John Deere 2030 (dinsdag)
 • Marc Franken - McCormick MC 115 (dinsdag)
 • Aart de With - Massey Ferguson 1080 (dinsdag)
 • Arjen de Beer - Fiat 850 (dinsdag)
 • Arnold Martens - John Deere 3650 (dinsdag)
 • Eddie van Eekelen - International 1455 (dinsdag)
 • ?? Addie Hendrickx - Fendt 716 (dinsdag)
 • ?? Jan DeVue - Valtra 8400 (dinsdag)
  Op woendag zullen alle tractoren nog een keer aan de start verschijnen (mits geen schades).
  29 november 2005:
  Vanaf 2 januari 2006 zullen de prijzen voor foto's wat lager worden. Het blijkt dat vanaf dan het laten afdrukken van digitale foto's op een goedkopere manier kan. Tenminste: waar wij het laten doen. De nieuwe prijzen worden op 2 januari ook bekend gemaakt. Tevens bestaat dan ook de mogelijkheid om foto's te bestellen in een groter formaat dan 30x45 cm. Tot 2 januari kunnen er nog gewoon foto's besteld worden, maar alleen tegen de nu geldende tarieven.
  25 november 2005:
  En weer was het mis.... De afgelopen 34 uur was de site wederom niet bereikbaar. Opnieuw lag de lijn er uit. Nu maar hopen dat het niet nog een keer gaat gebeuren, want je zult begrijpen dat er een hoop humeurs minder gestemd zijn als deze site niet bereikbaar is. ;-)
  16 november 2005:
  Zoals jullie gemerkt hebben was deze site de afgelopen dagen onbereikbaar. Er bleek een storing met de verbindingslijn die aan mijn hosting-partner geleverd wordt. Aangezien dat de enige verbindingslijn is bij mijn hosting-partner, lagen dus alle websites van dat bedrijf eruit, waaronder dus www.tractorpulling.nl. Aangezien het niet de eerste keer was, wordt nu gekeken naar een constructieve oplossing. Je zult dan misschien denken: "Dan zoek je toch een andere hosting-partner". Dat is geen optie want mijn hosting-partner stelt het dataverkeer en de ruimte gratis ter beschikking. Als de site naar een andere hosting-partner zou gaan, zou dat erg veel geld gaan kosten, aangezien deze website nogal wat dataverkeer genereert.
  Degene die de afgelopen dagen een e-mail naar mij hebben gestuurd, zullen deze opnieuw moeten sturen, aangezien er ook geen e-mailverkeer mogelijk was.
  20 oktober 2005:
  Degene die in de week van 9 tot en met 16 oktober jongstleden hebben gestemd op de verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar 2005" maakten kans op 2 toegangskaarten voor de indoorwedstrijd in het Gelredome van 5 november 2005. Er kunnen 3 maal 2 toegangskaarten vergeven worden. Onder alle inzendingen is geloot en de volgende personen hebben 2 toegangskaarten gewonnen:
 • Jarno Brouwer uit Voorst
 • Niek Verpaalen uit Zundert
 • Eric Peelen uit Harskamp
  De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht en de kaarten thuis gestuurd.
  14 oktober 2005:
  Onder het motto "Knijp er even tussenuit met het hele gezin"organiseert Case IH & Steyr op 18, 20 en 25 oktober de eerste "Case IH & Steyr Familiedagen", waarbij ook een tweetal Pro-Stock Tractor Pulling teams geshowd worden. Dit unieke indoorevenement wordt op drie verschillende dagen op drie verschillende lokaties gehouden. Je kunt daar (met je kinderen) een hele middag genieten van een speciaal programma, waarbij de komplete recente trekkerlijn gepresenteerd wordt en er spektakel zal zijn van traptrekkerrace tot monster-truck. Rond 13:30 uur wordt het programma gestart met een spectaculaire opening!!! Het programma duurt tot uiterlijk 17:30 uur. Er wordt verteld over de geschiedenis van Case IH en de geschiedenis van Steyr tot aan de gang van zaken op dit moment bij Case IH & Steyr. Daarnaast zijn er optredens van diverse stuntteams en zullen halverwege de middag de Pro-Stocks Extreme Temptation (links) en Rednex (rechts) in de arena verschijnen, waarbij het een en ander verteld wordt over Tractor Pulling en over deze Pro-Stocks. Het publiek en de kinderen worden nadrukkelijk bij de show betrokken, waarbij voor zowel jong als oud mooie prijzen te winnen zijn. De presentatie is in handen van Arco Sterk. De echte Case IH & Steyr fan mag dit treffen absoluut niet missen.
  De Case IH & Steyr Familiedagen zijn op de volgende dagen en lokaties:
 • di. 18 oktober 2005 - Arnhem (IPC groene ruimte; Koningsweg 35)
 • do. 20 oktober 2005 - Esbeek (Hippisch Centrum De Broeksie; Groenstraat 11/a; vlak onder Hilvarenbeek)
 • di. 25 oktober 2005 - Drachten (Fries congrescentrum Drachten; Oprijlaan 3)
  27 september 2005:
  Na "Het Cafe" en "Te koop" zijn nu ook het "Gastenboek" en de "Poll" weer bereikbaar. Het gastenboek is helaas ook leeg geraakt door de problemen in augustus. Als je wilt, kun je weer een reactie plaatsen in het gastenboek. Daar kun je dus je mening over deze website in kwijt. Ook de poll doet het dus weer en op de eerste poll wordt al veel gestemd. Weet jij ook iets leuks voor de poll, laat dat dan even weten aan de webmaster.
  Daarnaast zal het je misschien al wel opgevallen zijn dat het linkermenu wat aan het wijzigen is. Dat zal nog wel vaker gaan gebeuren de komende periode, zodat alles wat overzichtelijker op deze site komt te staan. Mocht er even iets niet werken: we zijn er mee bezig!
  4 september 2005:
  Dinsdagavond 6 september kan er worden "proefgetrokken" voor de sleepwagen Take it Easy. Met het Nederlands Kampioenschap van de NTTO in aantocht, zijn er wellicht belangstellenden die nog het een en ander willen uitproberen. Als je interesse hebt dan kun je je aanmelden bij Henri van den Brink via 06-27088836 (niet op zondag). Via Henri zul je dan te horen krijgen alwaar het proeftrekken zal plaatsvinden en vanaf welk tijdstip.
  28 augustus 2005:
  Voor velen was het 2 weken echt afkicken, maar gelukkig is het Cafe (om reacties te plaatsen) weer geopend en kunnen er ook weer aanbiedingen gedaan worden of gevraagd worden in de rubriek "Te koop". Wegens omstandigheden zijn helaas alle voorgaande reacties niet terug te plaatsen en moet dus alles opnieuw aangevuld worden. Helaas, maar het is niet anders. Veel succes weer met deze rubrieken. De rest volgt.
  14 augustus 2005:
  Zoals jullie gezien hebben is er een storing met de PHP-pagina's. Hierdoor werkt het Cafe niet, de stellingen, de rubrieken te koop gevraagd/aangeboden en alle andere pagina's waarbij gegevens ingevuld kunnen worden. Er wordt geprobeerd om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Excuses voor het ongemak.
  5 augustus 2005:
  Door slechte weersomstandigheden is de wedstrijd in Werkhoven van deze middag/avond afgelast. Er zal nog wel een feestavond zijn in de tent op het wedstrijdterrein. De startlijsten van 2005 blijven gehandhaaft voor 2006.
  3 april 2005:
  Wie in augustus mee gaat naar Amerika. Naast het "trekkerskieken" ook zelf aan de slag. In een kleiput staat namelijk een D-11 Bulldozer klaar, waarmee je aan de gang kunt. De D-11 is de grootste die Caterpillar bouwt, de Bulldozer weegt ruim 110 ton en heeft 780 pk aan boord. Daarmee kun je wel even brullen! Afhankelijk van de werkvoortgang op die dag, vallen er ook nog wat bomen te rooien.
  Als je belangstelling hebt om mee te gaan naar Amerika, dan kan dat nog. Op dit moment zijn er nog 4 plaatsen vrij. De reissom bedraag € 1599,- en je vliegt met KLM. Meer informatie over de 12 daagse reis vind je op www.trekkerskieken.nl
  13 maart 2005:
  De wedstrijd in Rotterdam-Ahoy (NTTO A-divisie) is vroegtijdig gestaakt. Wegens een defect aan de sleepwagen crashte de combinatie tijdens de run met de Green Spirit IV. Zie www.ntto.nl voor de officiele berichtgeving. Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
  Degene die de crash wil zien kan een kijkje nemen op de volgende site: www.nieuwsgrazer.nl.
  1 maart 2005:
  Op 18 en 19 juni 2005 zullen: "De Peelcruisers" het 1e lustrum gaan vieren van hun festival "All American Wheels". Voor het 5e achtereenvolgende jaar zal het in Asten–Heusden weer bol staan van de activiteiten in de "American way of life". Het festival "All American Wheels" is ondertussen uitgegroeid tot het bekendste festival in zijn soort zowel in Nederland als de omringende landen. Het is niet alleen een evenement waar men Amerikaanse auto’s, motoren, trucks in volle glorie kan bekijken maar ook is er gedacht aan de vrouwen en kinderen.
  Enkele tractoren uit omgeving Bakel zullen gedurende dit weekend regelmatig demonstraties geven. Tractor pulling is van oorsprong uit een Amerikaanse sport waarbij men met een tractor met een flink aantal PK’s probeert een sleepwagen zover mogelijk probeert vooruit te trekken. Een nieuwe show wat weer voor een grandioos spektakel zal zorgen.
  Bovenstaande tekst staat te lezen op http://www.allamericanwheels.com/. Heb je ook een Amerikaanse tractor en ben je geinteresseerd om dat weekend daar aanwezig te zijn, neem dan contact op met Andre Bouw: info@pilotfarm.com.
  3 februari 2005:
  Diverse documenten op deze website (zoals de reglementen) zijn gemaakt met het programma Adobe Acrobat. Om deze te kunnen lezen heb je Acrobat Reader nodig op je computer. Sindskort is het zelfs nodig om minimaal versie 6 van dit programma op je computer te hebben, anders krijg je foutmeldingen. Niet iedereen heeft dat programma of die versie op de computer staan. Heb je het programma niet, dan kun je het nu gratis van het internet afhalen. Klik hiervoor op het onderstaande plaatje en volg de instructies op het scherm om het programma binnen te halen. Als je het programma binnen hebt, moet je het natuurlijk nog wel even installeren. Bij problemen kun je altijd een e-mail sturen naar de webmaster.

  1 februari 2005:
  Afgelopen zaterdagavond 29 januari is het fruitbedrijf "Wellner Fruit" in Meteren (nabij Geldermalsen) afgebrand. Er zijn waarschijnlijk nog maar weinig pulling-fanaten die deze naam iets zegt, omdat het een nieuw (en mijns inziens veelbelovend) team binnen onze sport zou gaan worden. Enkele namen uit dit team zijn Jan-Willem Wellner en Theo Pellegrom. Dit team wilde dit jaar op de baan verschijnen met een John Deere in de 3,5 ton super-sportklasse om rijderservaring op te doen en dan binnen enkele jaren (of binnen een jaar) door te stromen naar de pro-stock klasse. De sleutelaars kregen daarbij veel advies en hulp van Jan Burggraaf (van de pro-stock New Generation). De tractor werd opgebouwd in een apart gecreerd gedeelte in de grote loods van het fruitbedrijf. De gehele loods is nu platgebrand, waardoor het tractorverhaal teneinde is. Gelukkig was er op het moment van de brand niemand aanwezig in de loods en zijn er dus geen gewonden gevallen. Het aangrenzende woonhuis van Jan-Willem Wellner kon de brandweer nog sparen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens Theo zal het tractor-project zeker een vervolg krijgen, maar voor de komende periode zijn er vele andere zaken die geregeld moeten worden, zoals het opnieuw opbouwen van het fruitbedrijf.
  Voor mezelf is het allemaal nog niet te bevatten, aangezien ik vorige week zaterdag (22 januari) nog bij hen op bezoek was voor de wintertoer voor deze site. Desondanks zal ik de voorziene plannen van het team toch bij het verslag van de januari-editie van de wintertoer zetten, waarbij de tekst enigszins zal worden aangepast.
  23 januari 2005:
  Vanaf 1 januari 2005 wordt het gedeelte "te koop gevraagd" en "te koop aangeboden" strenger gecontroleerd op het vaker toevoegen van een advertentie door bepaalde personen. Als bezoeker zul je vast gemerkt hebben dat er van bepaalde personen telkens weer een advertentie boven aan komen te staan; vaak ook met hetzelfde artikel. Vanaf nu worden die door de webmaster gewoon klakkeloos weer verwijderd. Het is namelijk niet toegestaan om meer advertenties in maand te plaatsen in deze rubrieken. Daarmee hoop ik dat er een grotere verscheidenheid aan advertenties op komen te staan en niet telkens dezelfde.
  15 januari 2005:
  Het RTL5-programma RTL Transportwereld besteed komende zondag aandacht aan de Trucks Eindejaarsmarkt. Het volgende is te lezen op hun site:
  Een van de speciale onderdelen op de Trucks Eindejaarsmarkt is het truck-pulling. De sport die op trekker-trek lijkt is sterk in opkomst. Het gaat er heftig aan toe en regelmatig komen daarbij de voorwielen van de vrachtauto los van de grond. Spannend onderdeel was de verkiezing van de mooiste Scania V8.
  Elke chauffeur probeert zich natuurlijk op zijn eigen manier te onderscheiden. Zo zien we trucks met veel chroom, extra verlichting of bijzondere interieurs. Behalve de cabines met frontstuur waren er onder de inzendingen opmerkelijk veel torpedo's.
  En natuurlijk was ook de KingsClub in Den Bosch aanwezig. Bovendien kunnen in Den Bosch jonge chauffeurs zich inschrijven voor de tweede Young European Truck Driver Competitie die wordt georganiseerd door Scania.
  De uitzending is zondag 16 januari om 19:30 uur op RTL5
  Herhalingen: maandag 17 januari 17:45 uur en dinsdag 18 januari na de late film beide op RTL 5.
  4 januari 2005:
  Het Veronica programma "Driver’s Seat" besteed op vrijdag 7 januari aanstaande aandacht aan Indoor Tractor Pulling Arnhem. Driver’s Seat is elke vrijdag om 22.30 uur te zien bij Veronica Televisie. De vrijdagavond van Veronica staat daarmee nog meer in het teken van de auto. Dit door Jorinde Moll gepresenteerde programma draait om de persoon achter het stuur, in de driver’s seat. De uitzending wordt herhaald op zaterdag 8 januari om 18.00 uur.
  23 december 2004:
  De Diesel Power Beurs in Balkbrug krijgt een vervolg en wel op zaterdag 29 oktober 2005 van 13.30 tot 21.00 uur. Mensen die hier willen staan kunnen in loop van het seizoen opgeven via e-mail ewesterman@home.nl of telefonisch: 0523-616427 (na 20.00 uur) bij Erik Westerman.
  23 december 2004:
  Als afsluiting van het seizoen organiseert de Stichting Trekkertrek Staphorst een filmavond waar de film van het afgelopen seizoen gepresenteerd wordt. Deze terugblik op het afgelopen seizoen, met de voorbereiding en de wedstrijd is een interessante film, met aardige details.
  De filmavond wordt gehouden bij Zaal Spoorzicht aan de Gemeenteweg te Staphorst, dd. dinsdag 28 december. Aanvang 20:00 uur. Naast de film van de STTS-NTTO wedstrijd, wordt tevens de film van de Slepwedstrijd vertoont. Dus twee wedstrijden op één avond! De entree is gratis.
  De STTS heeft weer een succesvol seizoen achter de rug, met veel deelnemers en publiek. Dankzij de inzet van velen en de goed bezochte wedstrijd, zowel van de zijde van de deelnemers als van het publiek, was de STTS recentelijk in de gelegenheid het Rode Kruis te Staphorst het mooie bedrag van € 1.500 te kunnen overhandigen. De STTS schenkt jaarlijks een bedrag ten goede van het Rode Kruis Staphorst.
  13 december 2004:
  De organisatie van Indoor Tractor Pulling Arnhem (Gelredome) is een eigen "poll" begonnen om meer inzicht te krijgen in de gewenste te verrijden klassen in 2005. Wil je dus dat jouw klasse daar ook verreden wordt, zorg dan dus dat je zelf, maar ook al je kennissen op jouw klasse gaan stemmen. Klik hier om naar die site te gaan en jouw stem uit te brengen.
  9 november 2004:
  Vanaf vrijdagochtend 5 november tot en met dinsdagochtend 9 november is de site deels onbereikbaar geweest. Er was vrijdag een probleem ontstaan met de verbinding(slijn) van KPN met de provider waar mijn site staat (het probleem lag bij de KPN). De KPN heeft het probleem niet kunnen oplossen en heeft de provider nu tijdelijk op een andere verbinding(slijn) gezet. Deze lijn is iets minder snel, maar dat zal niet betekenen dat de site trager zal zijn. In de loop van deze week hoopt de KPN de problemen volledig opgelost te hebben en zal alles weer normaal functioneren als voorheen.
  26 september 2004:
  Volgend weekend is de laatste buitenwedstrijd in Nederland. In die week erna zal er weer gestemd kunnen worden voor de verkiezing: "Standaard wedstrijd van het jaar 2004". Om iedereen alvast in de stemming te krijgen heb ik afgelopen week een "poll" gestart, waarbij je kunt aangeven wie/wat de wedstrijd "maakt".
  Maar nu zijn er voor een organisatie een aantal regels voordat je in aanmerking komt om voor de titel in aanmerking te komen. De belangrijkste is toch eigenlijk wel dat de uitslagen van de wedstrijd op deze site moeten staan. Nu zijn er nog van diverse wedstrijden uitslagen die missen. Misschien zit daar nu juist wel een wedstrijd bij waar jij graag op zou willen stemmen. Dan is mijn verzoek om achter die uitslagen van die wedstrijd(en) aan te gaan. Als er geen uitslagen van binnen komen, dan zal er ook NIET op gestemd kunnen worden. Tot op dit moment gaat het om de volgende uitslagen die nog missen:
 • Lichtervelde (B) - 20 mei
 • Casteren - 20 juni
 • Afferden (gld) - 27 juni
 • Veendam - 10 juli
 • Wingene (B) - 11 juli
 • Bogaarden (B) - 18 juli
 • Panningen - 24/25 juli
 • Beselare (B) - 25 juli
 • Bree (B) - 8 augustus
 • Daarle - 20/21 augustus
 • Tholen - 4 september

  Daarnaast kan het zijn dat je nog meer uitslagen niet op de site hebt zien verschijnen. Van de onderstaande wedstrijden heb ik namelijk alleen maar de beste 3 van iedere klasse. Mocht er iemand zijn die de volledige uitslagen heeft, dan ontvang ik die graag. Deze wedstrijden zal wel op gestemd kunnen worden; de uitslagen zullen dan volgende week op de site komen te staan:
 • Wouw - 22 augustus
 • Buurse - 22 augustus
 • 's Heer Abtskerke - 28 augustus
 • Eerde - 28/29 augustus Voor de verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar 2004" zal er ook niet gestemd kunnen worden op alle A-divisie en B-divisie wedstrijden, ook al reden er standaardklassen. Uitgezonderd zijn Wekerom en Montfoort, omdat het percentage standaard/sport daar groter was dan het aanbod andersoortige tractoren.
  23 september 2004:
  Van de organisatie van de Truck- en Tractorpulling in Berlicum kreeg ik zojuist te horen dat het evenement van komend weekend (25 en 26 september) niet doorgaat. Door de weersomstandigheden is het onmogelijk om komend weekend een goed evenement neer te zetten. Helaas dus dit jaar geen wedstrijd in Berlicum. De organisatie hoopt dat het in 2005 wel kan gaan lukken.
  18 september 2004:
  Aanstaande donderdagavond zal de Valtra S 260 van Teunis van den Brink/Marc van Laar uit Kootwijkerbroek te zien zijn bij het TV-programma "Doe een wens". In dit programma gaan hartenwensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling. Het programma wordt gemaakt in nauwe samenwerking met de stichting "Doe een wens" en wordt gepresenteerd door Angela Groothuizen. In de aflevering van aanstaande donderdagavond zien we 2 kinderen die graag zelf met machines rijden, zoals een "normale" Valmet, maar ook een Valmet die gebruikt wordt bij de Tractor Pulling. In dit geval dus de fraaie Valtra uit Kootwijkerbroek. De uitzending begint om 21:37 uur en is op Nederland 2.
  3 september 2004:
  Op veler verzoek is het vanaf nu mogelijk om bij de rubriek "Te koop aangeboden" een foto te plaatsen bij je advertentie. Deze foto moet je vanaf een locatie op je eigen computer doorsturen. Door op de knop "Browse" te klikken kun je op je eigen computer de foto selecteren. Er is wel een grens aan de grootte van de foto, namelijk 150 Kb. Mochten er problemen zijn bij het meesturen van de foto, dan kun je contact opnemen met de webmaster: bert@tractorpulling.nl
  31 augustus 2004:
  Je hebt het vast al in het Cafe gelezen of op andere sites, maar morgenavond (1 september) zal Martin van Echtelt te zien zijn in het TV-programma "Man Bijt Hond". De uitzending begint om 19:00 uur op Nederland 1. Team Silver Bullet is gevolgd op de wedstrijd in Bakel. Het is dan wel geen nieuws m.b.t. standaard- en sportklassen, maar menig deelnemer uit onze tak van de sport is natuurlijk nauw verbonden met Martin. Kijken dus!
  27 augustus 2004:
  Er wordt veel gebeld m.b.t. het wel of niet doorgaan van de slepfinale in Raalte. De organisatie heeft het terrein bekeken en besloten om het evenement gewoon door te laten gaan. Er is de afgelopen week wel veel regen gevallen, maar dat heeft het terrein niet aangetast. Dus: Raalte gaat gewoon door!
  18 augustus 2004:
  Je ziet ze steeds vaker op tractoren en auto's: stickers met de tekst www.tractorpulling.nl. Deze stickers heb ik bij me op alle wedstrijden waar ik ben. Ze zijn er in de kleuren wit en zwart (geel is tijdelijk op) en kosten slechts € 1,- per stuk. De stickers zijn zo'n 48 cm lang en 4,5 cm hoog. Als je niet precies weet wie ik ben en me dus niet kan vinden op de wedstrijd, vraag dan even bij de commentator van de wedstrijd waar ik ben of waar de stickers te verkrijgen zijn. De commentator weet vrijwel altijd wel waar dat is. De komende weken zijn de stickers te verkrijgen in/op:
 • za 21 aug. - Tonden
 • zo 22 aug. - Wouw
 • za 28 aug. - Raalte
 • zo 29 aug. - Ossendrecht
 • vr 3 sept. - Stroe
 • za 4 sept. - Stroe

  In het weekend van 4-5 sept. zal ik laten weten waar de stickers de rest van het seizoen te verkrijgen zijn.
  14 augustus 2004:
  Wegens de grote hoeveelheid regen van gisteren is het terrein vrijwel onbegaanbaar geworden. Vandaar dat de organisatie in samenspraak met de NTTO heeft besloten om de wedstrijd in Meerkerk voor vandaag (zaterdag 14 augustus) niet door te laten gaan. Er zal geen vervangende datum komen.
  9 augustus 2004:
  E-mail van Marcel Arendsen:
  Hierbij even een update wat betreft de Tractor-Pulling DEMO in Apeldoorn/Reesink 50 jaar KUHN importeur.
  WE HEBBEN EEN ANDERE LOKATIE MOETEN ZOEKEN IVM DE TERREINOMSTANDIGHEDEN OP DE EERSTE LOKATIE !!
  Doordat de maand Juli dramatisch slecht en nat was , hebben we het opnieuw ingezaaide en ge-egaliseerde perceel in Apeldoorn niet kunnen aftoppen/maaien. Hierdoor kreeg het onkruid zeer sterk de overhand, en was het niet te bekijken, of dat, na een maaibeurt begin augustus, nog bij zou trekken , zodat we alsnog een flinke snede gras zouden krijgen voor de Voederwinnings-demo (maaien - schudden - harken). Op dat moment is besloten om uit te wijken naar een nieuwe lokatie, ook al omdat we Barenbrug (graszaden-leverancier.......) als hoofdsponsor hebben. Ook zou de ondergrond voor de pulling-demo van een zeer matige kwaliteit kunnen zijn (opgebrachte zandgrond / gedempte sloten). Voor ons als Tractor-pullers is er nog een bijkomend voordeel: het gaat nu gebeuren op KLEIGROND !! De nieuwe lokatie is precies 1 afslag verder aan de A1-snelweg richting het oosten, namelijk gelijk onderaan de Afslag "Twello" Verder zitten we nu aan ongeveer 15 deelnemers, warvoor we dan van 12 tot 2 de tijd hebben, dus er zouden nog een paar 6-cilinder Turbo Super-standaard/Super-sport deelenemers bij kunnen (zie voor verdere details het vorige Nieuwsbericht !!)
  Tot 27-28 Augustus onderaan de afslag "Twello" aan de A1
  Met vriendelijke groet : Marcel Arendsen REESINK
  10 juli 2004:
  Brief van Erik Westerman:
  Diesel Power Beurs
  Op zaterdag 30 oktober wordt er van 14.30 tot 21.00 uur een Diesel Power Beurs gehouden in de manege de Diamanthal te BALKBRUG (ov). De bedoeling van deze beurs is dat deelnemers uit de sport, superstandaard, pro-stock, superstock, Garden pullers, trucks, of welke klasse dan ook, maar voor zien van (oorspronkelijke) diesel motor hier met open motorkap gaan staan, en onderdelen uitstallen die ze kapot hebben gedraaid. Verder is de bedoeling dat elke deelnemer ook onderdelen mee brengt die zij willen verkopen. De beurs staat ook open voor mensen die zonder voertuig spullen te koop hebben. Wij denken hier bij aan : Brandstofpompen, koppelingen, vliegwielen, motordelen, luchtfilters, delen voor versnellingsbakken, motorkappen, spatborden, banden, brandwerende kleding, helms, brandstoftanken, (ijs) interkoelers en turbo's. Ook nodigt de organisatie andere organisaties uit om hun competitie's, klasse indeling of sleepwagen te promoten. Deelname aan deze beurs is GRATIS (vrijwillige bijdrage na afloop). Diegene die op deze beurs willen staan, graag even zo spoedig mogelijk contact op nemen met de organisatie tel: 0523-616427 of 06-46021915 graag na 20.00 uur of per E-mail e.westerman@tiscali.nl dan graag naam, adres ,postcode, woonplaats en een kleine om schrijving wat je mee neemt naar de beurs.
  23 juni 2004:
  Brief van Marcel Arendsen:
  Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus 2004 zal er in Apeldoorn een groots opgezet evenement worden georganiseerd naar aanleiding van het feit dat de firma REESINK 50 jaar het importeurschap van KUHN landbouwmachines heeft. Er zijn duizenden persoonlijke uitnodigingen verstuurt, dus er zal zeer zeker veel publieke belangstelling op af komen!! Tevens bestaat landbouwmachinefabriek KUHN dit jaar 175 jaar. REESINK wil dit vieren op de nieuwe lokatie op bedrijventerrein "De Eco-factory" (Apeldoorn),waar nog 7 hektare "braak ligt" . Hierop zullen bijna alle machines, welke KUHN fabriceert, ten toon gestelt worden, en met enkele modellen zal worden gedemonstreert, zowel voederwinning als grondbewerking.
  Om het voor de genodigden (dealers/ LMB en loonwerkers / eindverbruikers) een aantrekkelijk spektakel te laten worden, lijkt het ons zeer toepasselijk om hier een demo Tractor-Pulling aan toe te voegen. (tevens zal een aantal oldtimer-traktoren ten toongesteld worden)
  Voor de DEMO pull is de sleepwagen "The Balance of Power" uit de Achterhoek ingehuurd. Daarbij willen we graag een aantal traktoren een DEMO-pull laten geven tussen pakweg 12.00 en 14.00 uur. Dit alles tussen de demo's Voederwinnig ('s morgens)/ Grondbewerking ('s middags)door.. Het is de bedoeling, om een aantal trekkers, welke bijvoorbeeld normaal in de 3,5 / 4,5 / 5,5 supersport rijden en / of, Slep 4 / 5 ton Sport rijden, bij elkaar te verzamelen (6 cilinders opgevoerd) (BASRIJS Mega / Giga mag natuurlijk ook.........). We zullen, ook voor de deelnemers wel zo leuk, dan een dagwinnaar uitroepen, maar hier dient niet al te zwaar aan getilt te worden, ook al omdat er verder geen weegbrug o.i.d. aanwezig is.
  Het is zeker mogelijk om op 1 van de dagen te komen (bijvoorbeeld voor de sleppers onder ons ,welke zaterdags misschien naar de Slepfinale in Raalte willen, of voor diegene die alleen op zaterdag kunnen / willen verschijnen. Ook is het mogelijk, wanneer daar vraag naar is, om meerdere keren voor de sleepwagen te verschijnen om voor jezelf wat test werk te verrichten. Bijvoorbeeld tussendoor (vrijdag op zaterdag) turbo wisselen of andere versnellings keuzes uitproberen of bandenspanningen uitproberen ("Test-pulls")
  Als tegenprestatie is er voor de deelnemers beide dagen vrij eten en drinken, en is er een interessante financiële vergoeding (=o.a. afhankelijk van aantal opgaves!!) Als de deelnemers op de dagen zelf een papier met daarop hun (bank-) gegevens aan de mensen van REESINK overhandigen tav. Marcel Arendsen, dan wordt de financiële vergoeding direct na dat weekend via de bank overgemaakt! Er is een beperkt aantal plekken per dag beschikbaar (1 klasse van totaal ongeveer 25 deelnemers) dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
  Voor verder info of telefonische opgave kunt u bellen met Marcel Arendsen 0575-599464 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur, of 's avonds op 06-54248200)
  3 juni 2004:
  Ook de wedstrijd in Beckum van afgelopen maandag is afgelast wegens regenval. De wedstrijd in Beckum zal dit jaar niet meer verreden worden.
  31 mei 2004:
  Door aanhoudende regenval (tot 14:00 uur) is de NTTO A-divisie wedstrijd in Emmeloord vandaag afgelast.
  Ook de wedstrijd in Winterswijk is vandaag niet doorgegaan. De organisatie van Winterswijk (Jong Gelre / CPJ Winterswijk) zoekt nu naar een alternatieve datum voor dit jaar.
  11 april 2004:
  Via de Oranjevereniging Pijnacker ontving ik onderstaande e-mail:
  Helaas moeten wij u meedelen dat Trekker-Trek Pijnacker op 30 april dit jaar niet doorgaat. De reden hiervoor is dat omwonenden bezwaar hebben gemaakt tegen een locatie die wij voor Trekker-Trek in gedachten hadden. Lange tijd hadden wij nog het idee dat het goed zou komen en voor een andere locatie konden zorgen. Maar afgelopen week hebben wij - helaas - in samenspraak met Gemeente Pijnacker - Nootdorp de knoop moeten doorhakken en moeten besluiten Trekker-Trek dit jaar niet door te laten gaan. Uiteraard vinden wij dit ontzettend jammer voor de deelnemers en natuurlijk ook voor onszelf. Wij hadden er echt zin!
  30 maart 2004:
  Vanaf nu zullen er "historische" uitslagen van wedstrijden worden toegevoegd aan de site. Als je in het linkermenu onder "wedstrijden" klikt op 1977-2004 dan krijg je in eerste instantie de kalender van 2004 te zien. In het bovenste menu staat nu ook de tekst "1977 t/m 1998". Als je hierop klikt krijg je alle wedstrijden van voor 1999 te zien, waar uitslagen van op deze website staan. Zo is inmiddels de uitslag van 1991 in Rijsbergen en 1996 in Groot-Ammers toegevoegd. In de komende periode zullen er nog meer uitslagen aan worden toegevoegd. Hiervan zal geen extra melding gemaakt worden op de homepage, dus je moet gewoon zo af en toe even kijken of er weer een uitslag is toegevoegd. Zelf ben ik nog wel in het bezit van een redelijke hoeveelheid aan uitslagen, maar lang niet alles. Heb jij nog een volledige uitslag van een wedstrijd liggen, dan kun je die mailen naar de webmaster. of je mag ze faxen (zie e-mailadres en faxnummer onderaan homepage).
  29 maart 2004:
  Degene die de nieuwste wedstrijdkalender bekijken zullen zien dat er in de kolom sleepwagens in enkele gevallen de naam van een organisatie staat. Mijn uitgangspunt is om zoveel mogelijk wedstrijden die met Tractor Pulling te maken hebben in deze kalender te verwerken. Naast de wedstrijden met standaardtractoren staan er dus ook de wedstrijden met andersoortige voertuigen tussen. Zo stond er al eerder NTTO A-, B- of S-divisie. Deze geven het type van de wedstrijd aan. NTTO A- en B-divisie hebben geen standaardtractoren, maar zijn de divisies met andersoortige tractoren. Meer informatie over deze divisies vind je op de site van de NTTO (www.ntto.nl). Daarnaast staan nu ook de wedstrijden van de NMPO (Nederlandse Micro Pulling Organisatie) en de DCPO (Dutch Car Pulling Organisation) in de kalender vermeld. Meestal zijn er op deze wedstrijden geen standaardtractoren, maar alleen de tractoren van de betreffende organisatie. Meer informatie over deze organisaties vind je op hun eigen sites, www.micropulling.nl en www.dcpo.tk. Om te weten waar de andersoortige tractoren van de ITTC (Internationale Trekker Trek Club) rijden is er in de kolom organisatie in de kalender de aanduiding ITTC neergezet. Daarnaast rijdt de sleepwagen van deze organisatie op een aantal andere wedstrijden, zonder hun eigen tractoren. In dat geval staat alleen de naam van de sleepwagen vermeld.
  Je kunt nu dus precies uit de kalender halen waar de ITTC-voertuigen rijden, waar de NTTO A- en B-divisie voertuigen rijden en waar de NMPO- en DCPO-voertuigen rijden. Op alle andere wedstrijden rijden er dus standaardtractoren. Uiteraard zijn er ook nog de combinatiewedstrijden, waar ook standaardtractoren rijden. Dat is dan uiteraard ook uit de tabel te halen.
  Ik hoop dat de kalender nu vollediger en duidelijker geworden is.
  20 maart 2004:
  Het faxnummer voor het aanleveren van materiaal voor deze website is gewijzigd. Het nieuwe nummer is 0848-312369. Bij deze het verzoek om het oude nummer niet meer te gebruiken en van dit nieuwe nummer gebruik te maken. Dit geldt uiteraard alleen voor degene die de correspondentie via de fax deden. Informatie ontvang ik uiteraard het liefst per e-mail.
  3 januari 2004:
  De ITTC heeft dit jaar een nieuwe klasse in het leven geroepen, de Hot Stock klasse.
  Nieuws van de ITTC:
  De bijeenkomst voor de nieuwe Hot Stock klasse bij de ITTC zal zijn op donderdag 15 Januari 2004 in Cafe de Statie, stationsstraat 2, te Alphen (NBr) aanvang 20.30 uur. De bedoeling van deze bijeenkomst zal zijn om de reglementen eerst met alle liefhebbers door te nemen alvorens we die definitief willen laten gelden, de uitnodiging is dus ook van toepassing voor hen die alleen nog maar interesse hebben eventueel deze klasse te gaan rijden bij de ITTC. Een belangrijk vraagstuk in die reglementen is bijvoorbeeld de invoering van een restrictor voor de turbo. Hoe groot mag die zijn; hoe ver mag hij voor de turbo. Aan het begin van de bijeenkomst zal iedereen een exemplaar van een door ons voorgesteld/concept reglement krijgen om dan hun mening hierover te geven.
  Enkele kenmerken van deze Hot Stock zal zijn; gewichtsklasse 4.5 ton, er mag slechts een turbo gebruikt worden, rolkooi is verplicht evenals brandvrije kleding, toerental is vrij evenals motorinhoud, wel goedgekeurde afscherming van koppeling en turbo. En er is een startgeld van € 50.- echter (nog) geen prijzengeld.
  Wim van de Heijning, secretaris ITTC.
  P.S. voor nieuwe deelnemers in de Super Stock zal deze bijeenkomst ook interresant kunnen zijn.
  12 december 2003:
  Nieuws vanuit het Noorden van Nederland:
  Het is de bedoeling om een Noordelijke S-divisie Rijders Commissie op te richten. Op donderdag 18 december zal er om 19:45 uur in Hotel "Het Witte Huis" in Donkerbroek een 2e Rijdersvergadering gehouden worden. Een aantal mensen hebben zich aangemeld om in het bestuur van deze commissie plaats te nemen. Ook kunnen mensen die interesse hebben zich opgeven, waarna een stemming kan plaatsvinden. Het spreekt voor zich, dat eventuele leden/kandidaten, daadwerkelijk als rijder actief moet zijn in trekkertrek, met een "standaard", "sport" of "supersport" trekker. Het hoeft geen belemmering te zijn als aan te melden leden/kandidaten ook actief zijn in een wedstrijdorganisatie of sleepwagenteam, mits zij zelf denken met een eventueel strijdig belang goed om te kunnen gaan. Het zou mooi zijn als zo veel mogelijk mensen zich melden, alle rijders die niet tot het bestuur van de rijderscommissie behoren, kunnen (en dat is wel de bedoeling) stemgerechtigd lid van de commissie worden, zodat alle leden meebeslissen over de te door de afgevaardigden te vertegenwoordigen stellingen! Verder zullen op deze avond nog enige andere onderwerpen ter sprake gebracht worden, welke in de programering van de vergadering zal worden opgenomen. Een van deze punten zal zijn, om te peilen of en hoeveel deelnemers te porren zijn voor het werkelijk van start gaan van een lichtere sportklasse, namelijk 2,5 of 3,0 ton.
  22 september 2003:
  Als je afgelopen weekend hebt geprobeerd om de site te bereiken dan lukte dit waarschijnlijk niet of de site was erg traag. Dit alles was het gevolg van een "storing" in Amsterdam en had niets te maken met je eigen computer. Als je dit bericht leest, is er een tijdelijke oplossing van kracht. Aangezien deze storing de afgelopen maanden vaker is voorgekomen, wordt er nu door het hosting-bedrijf gezocht naar een structurele oplossing bij de service-provider.
  11 september 2003:
  Weer een e-mail van de organisatie van de wedstrijd in Berlicum:
  Vorige week hadden wij helaas het negatieve bericht dat het Truck - en Tractorpullingfestival in Berlicum niet doorgaat op 20-21 september as. Vandaag (9 september) hadden wij eindelijk het gesprek met de nieuwe burgemeester, welke duidelijkheid moest geven over de kwestie. Zelf waren we in veronderstelling dat de nieuwe burgemeester er niet mee eens was en dat het daarom niet door mocht gaan.
  Nu blijkt het echter heel anders te zitten. Het bleek dat de burgemeester door een ambtenaar op het verkeerde spoor is gezet en verkeerde informatie kreeg over het geen wat wij willen organiseren. Pas toen er een brief van onze kant kwam, werd hem duidelijk dat er meer moest zijn.
  En ja, er is dus veel meer. De burgemeester was niet op de hoogte dat er al vaker een vergunning was verleend voor een T & T festival. Ook was hij niet op de hoogte van het hele draaiboek wat wij hadden ingeleverd bij de ambtenaar, waarin het evenement geheel beschreven was.
  Kortom, als de betreffende ambtenaar iets positiever meegewerkt had, hadden wij zonder problemen een groots evenement neer kunnen zetten. Nu zijn wij echter tot besluit gekomen om het dit jaar niet meer te doen. In oktober zijn naar onze mening de weersomstandigheden niet goed voor een mooi evenement. Er is dan te veel kans op regen en het wordt dan te vroeg donker.
  Dus wordt het helaas toch pas volgend jaar, we hebben natuurlijk nog geen officiële toezegging, maar het ziet er heel positief uit. Eind september zullen wij al de eerste gesprekken hebben met een werkgroep van de gemeente, zodat we waarschijnlijk in januari de vergunning al rond hebben.
  Als er nieuws is horen jullie het via deze site. Wij hebben er voor 99,9 % vertrouwen in dat wij volgend jaar een super-evenement neer zullen zetten. Hopelijk zien we jullie volgend jaar alsnog. Voor nu alsnog een keer onze excuses voor het ongemak.

  Sportieve Groeten, Stichting Full Force, Berlicum
  3 september 2003:
  Mail van de organisatie van de wedstrijd in Berlicum:
  Het Truck - en tractorpullingfestival op 20 en 21 September in Berlicum zal geen doorgang hebben. De voorbereidingen waren in volle gang en van de gemeente kregen we de reactie dat de vergunning naar alle waarschijnlijkheid oké bevonden zou worden. Echter, toen kwam er een nieuwe burgemeester en deze dacht hier anders over. In de vakantie kregen wij te horen dat de vergunning niet werd verleend. Wij hebben meteen gereageerd per brief aan de burgemeester en hebben meteen een gesprek met hem aangevraagd. Deze brief was zo sterk geargumenteerd, dat wij vertrouwden op een goede afloop en alsnog een toezegging voor de vergunning. Het antwoord op deze brief liet echter lang op zich wachten, zodat er pas op 9 september as. een gesprek zal plaatsvinden. Het is dus onmogelijk om op 20 en 21 september een goed evenement te organiseren, zelfs al zou de burgemeester zijn goedkeuring alsnog geven. Wij zullen dus het gesprek van 9 september af moeten wachten, alvorens wij jullie verder kunnen inlichten. Wij zijn nog steeds voornemens om een mooi festival te organiseren, zelfs dit jaar. Misschien krijgen we het nog voor elkaar om in oktober, maar als we twijfels hebben over het slagen van het evenement, wachten we tot volgend jaar. Als we wat organiseren, moet het wel super geslaagd zijn, vandaar.
  Via de site www.tractorpulling.nl houden wij u op de hoogte!
  Excuses voor het ongemak,
  Vriendelijke groeten,
  Stichting Full Force
  Organisatie festival Berlicum
  Voor verdere inlichtingen kunt u bellen met 06-29073776.
  27 augustus 2003:
  De virussen worden steeds hardnekkiger. Op dit moment veroorzaakt het zogenaamde Sobig.F-virus op vele computers grote problemen. Ook veel bezoekers van deze site zullen het virus op hun PC hebben staan. Om het virus kwijt te raken zul je een bepaalde actie moeten uitvoeren op je computer. Hiervoor moet je een zogenaamde verwijder-tool gebruiken. Deze tool kun je downloaden van de site van symantec. Je moet dan het bestand wat je gedownload hebt dubbelklikken. Het programma scant je gehele computer op dit virus en zal het direct verwijderen. Als het programma niets vind, dan staat het Sobig.F-virus niet op je computer.
  Meer informatie op de site van www.symantec.nl
  Ik wil iedereen adviseren om de tool te downloaden en het programma te draaien.
  13 augustus 2003:
  Op dit moment verspreidt zich een wormvirus, Blaster genaamd, zeer snel over internet. Deze kan schade aanrichten aan computerbestanden. Blaster maakt gebruik van het lek in het Windows besturingssysteem. Hier bestaat wel reparatiesoftware (patch) voor. Geïnfecteerde systemen krijgen te maken met een melding 'Afsluiten van het Systeem'. De PC blijft zo steeds opnieuw opstarten. Internetdeskundigen zeggen dat er de afgelopen dagen grote aantallen scans zijn uitgevoerd op computers die mogelijk gehackt kunnen worden. Computergebruikers die de benodigde reparatiesoftware nog niet hebben, lopen het risico dat hun computers open staan voor een aanval.

  Indien uw computer al geïnfecteerd is:
  Is de worm eenmaal binnen en herstart deze uw PC steeds, probeer dan het volgende: Klik op 'Start' > 'Uitvoeren' en typ 'shutdown.exe -a'. Dit stopt de automatische herstart.
  Gebruik daarna eerst de verwijder-tool van Symantec
  Download vervolgens de patch of update uw Windows-versie (ga hiervoor naar: www.symantec.nl).

  Hoe kunt u dit virus voorkomen:
  Download de patch van Microsoft of update uw Windows-versie (ga hiervoor naar: www.symantec.nl).

  Mocht je er niet uitkomen, stuur dan een e-mail naar de webmaster.
  17 mei 2003:
  Afgelopen vrijdag was er een grote storing bij telecombedrijf Worldcom in Amsterdam. Deze storing heeft duizenden mensen getroffen. Zowel gebruik van internet als telefonie was niet mogelijk via het netwerk van Worldcom, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het is niet duidelijk hoe de storing is ontstaan. Hoeveel mensen hinder ondervinden van het mankement kan de woordvoerder niet zeggen, maar hun aantal is waarschijnlijk aanzienlijk. Worldcom heeft alleen al 60.000 internetaansluitingen in beheer.
  Deze site zit op dit moment ook nog aangesloten via Worldcom. Binnenafzienbare tijd zal dat niet meer zo zijn en is www.tractorpulling.nl dus niet meer afhankelijk van Worldcom, maar loopt alles rechtstreeks via de nieuwe service-provider.
  Bij die overgang zullen ook de foto's gesorteerd op merk op de site verschijnen. Op dit moment kunnen die foto's niet geplaatst worden, omdat het dataverkeer dan enorm zal toenemen. Iedereen zal tegelijk al die foto's gaan bekijken en de kans dat een server dat niet aankan is aanwezig. Dus moet er nog even gewacht worden voor het kijken naar de foto's gesorteerd op merk. Hopende op jullie begrip voor de situatie.
  De kans bestaat dat de site de komende weken nog wel eens een dagdeel onbereikbaar zal zijn. Dat komt dus door de aanpassingen die gedaan moeten worden.
  23 april 2003:
  Het lijkt erop dat de afgelastingen van de wedstrijden in Meijel en Leende de enige 2 zijn die door de vogelpest zijn afgelast. Voor de rest zijn er geen afgelastingen bij de webmaster binnengekomen. Er zijn in ieder geval bevestigingen dat de wedstrijden in Wekerom en Culemborg gewoon doorgaan als er in de nabije omgeving niets aan de situatie veranderd. Bij verlaten van het terrein zijn er dan wel ontsmettingsmogelijkheden.
  Mocht er iets wijzigen in de situaties dan lees je dat hier weer.
  19 april 2003:
  Na de Europese, Australische en Nederlandse links zijn nu ook de links naar Amerikaanse en Canadese sites aangepast. Er zijn zelfs meer dan 100 Amerikaanse sites toegevoegd. Er blijken vooral veel sites te zijn over Garden Pulling in Amerika; ook wel Mini-Rod genoemd. Verder zijn er ook diverse sites over wedstrijden met antieke tractoren. Maar er zijn ook sites toegevoegd met standaardtractoren in de richting van onze Sport-; Super-Sport- en Mega-Sportklasse. De links vind je door in het linkermenu helemaal onderaan op het werelddeel te klikken.
  De sites zijn nog niet allemaal helemaal juist gerangschikt. Dat zal in een later stadium gebeuren. Alle nieuwe sites levert voor velen in ieder geval weer uren aan internetplezier.
  Er is op dit moment geen enkele internetsite met zoveel Tractor Pulling links als dat er op deze internetpagina staan. Mochten je toch nog een andere site weten of werkt er een link niet; laat het dan weten aan de webmaster.
  17 april 2003:
  Na de organisatie Meijel, heeft ook de organisatie van de wedstrijd in Leende (27 april) besloten om de wedstrijd af te gelasten wegens de heersende vogelpest. De AJK van Leende durft het niet te riskeren om de wedstrijd te laten plaatsvinden. Zowel Meijel als Leende liggen niet ver van de "haarden" in Nederweert. Leende onderzoekt nu of de wedstrijd op een andere datum later in het seizoen kan doorgaan. Mocht dat niet lukken, dan zal er pas op 25 april 2004 weer een wedstrijd in Leende zijn.
  Toch worden niet zomaar alle wedstrijden afgelast, want de wedstrijd in Marle (tussen Ommen en Almelo) van aanstaande maandag zal gewoon doorgaan. Van de andere wedstrijden in april is nog geen sprake dat deze niet door zullen gaan.
  13 april 2003:
  Ondanks het feit dat de wedstrijd in Schijf vandaag gewoon is doorgegaan, heeft de organisatie van de wedstrijd in Meijel besloten om de wedstrijd van maandag 21 april af te gelasten. Meijel ligt namelijk niet al te ver van de met vogelpest besmette bedrijven in Nederweert. Enkele deelnemers uit de buurt, maar ook sponsors hadden al laten weten niet aanwezig te zijn op de wedstrijd. Uiteindelijk heeft de organisatie dus besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan. Voor de organisatie zal het een vervelende beslissing geweest zijn, omdat de wedstrijd in voorgaande jaren ook al een keer niet door kan gaan wegens varkenspest, een keer wegens MKZ en al een enkele keer wegens slechte weersomstandigheden.
  Indien mogelijk wordt er gezocht naar een andere datum voor deze wedstrijd.
  9 april 2003:
  Je hebt het misschien al gemerkt: de link-pagina's zijn aangepast. Vele sites werkten niet meer en er waren veel meer sites dan er vermeld werden bij de links. De link-pagina's van Nederland en Europa zijn weer helemaal up-to-date. Verder zijn er ook weer Australische websites te bezichtigen. De Amerikaanse links zijn wel bijgewerkt, maar daar zullen de komende week nog vele links worden toegevoegd.
  8 april 2003:
  De heersende vogelpest roept bij deelnemers, bezoekers en organisatoren veel vragen op. Vandaar dat ik de telefoon heb gepakt en het Ministerie van LNV heb gebeld. Het houden van Tractor Pulling wedstrijden is op dit moment (nog) niet verboden. Het ministerie heeft namelijk op het vlak van evenementen nog geen officieel standpunt ingenomen. Degene die ik aan de telefoon had, liet me wel weten dat ze het organiseren van deze wedstrijden wel afraden, vooral in de besmette gebieden. Mocht een evenement dan toch doorgaan dan wordt van de deelnemers die van een (pluimvee)bedrijf afkomen gevraagd om het bekende protocol te volgen. Dit betekent dat de kritische onderdelen van de transportmiddelen (banden, wielkasten en treeplank) worden gereinigd en ontsmet bij het afrijden van het terrein van het bedrijf.
  Tot nu toe zijn er nog geen wedstrijden afgelast wegens de vogelpest. Mocht er meer informatie zijn dan krijg je dat hier weer te lezen. Meer informatie over de ziekte vind je op de site: www.minlnv.nl
  28 januari 2003:
  Op dit moment zijn de foto's van de wedstrijden van vorig jaar (tijdelijk?) weer te benaderen. Binnen enkele weken zullen de foto's van de merken hoogstwaarschijnlijk ook weer beschikbaar zijn.
  15 februari 2003:
  Afgelopen donderdag is de site verhuisd van Leusden naar Sambeek. Het lijkt erop dat alles goed gegaan is. De foto's van de merken zijn (nog steeds) niet beschikbaar, maar zullen in de loop van maart weer op de site verschijnen. Tot die tijd zul je het moeten doen met de foto's van de wedstrijden van vorig jaar.
  11 februari 2003:
  Aanstaande donderdag 13 februari zal vanaf 's morgens 8:00 uur deze site tijdelijk niet te benaderen zijn. Dan wordt de site (PC) fysiek verhuisd van Leusden naar Sambeek. In de loop van de ochtend zal geprobeerd worden alles weer aan de praat te krijgen, maar het kan zijn dat er de gehele dag problemen zijn met het benaderen van de site. Op vrijdag 14 februari zal alles weer normaal moeten zijn.
  25 januari 2003:
  Door allerlei omstandigheden zal dit jaar (en vermoedelijk ook de volgende jaren) de Trekker Trek van Retie-Schoonbroek (B) niet meer plaats vinden. De wedstrijd staat inmiddels niet meer op de kalender. Ook de wedstrijd in 't Harde is afgevallen. De organisatie stuurde een persbericht:
  Boerentrekkertrek en autotrek op landgoed "Schouwenburg" komt niet meer terug.
  Waarom stoppen
  Op een laatst gehouden bestuursvergadering van het actiecomité boerentrekkertrek schouwenburg is besloten om dit evenement te beëindigen. De voornaamste reden hiervan is dat de terreinen waar dit evenement werd gehouden niet meer beschikbaar zijn, omdat deze in handen zijn gekomen van een andere eigenaar. Deze eigenaar heeft andere agrarische doeleinden met deze terreinen, zodat het organiseren van een trekkertrek evenement hier absoluut niet meer haalbaar was. Het comité is door wethouder Wessel van de gemeente Elburg nog wel attent gemaakt op een andere locatie bij de kern Doornspijk, maar dit terrein werd door het comité afgekeurd omdat bij een weinig nat weer de wedstrijd zou moeten worden afgelast. Er is nog naar andere mogelijkheid gekeken maar toen de opslag van materialen ook een probleem bleek te worden kon het comité niet anders besluiten dan het evenement te stoppen.
  Even wat cijfers
  In de dertien jaar dat het evenement werd georganiseerd kwamen er samen 39000 bezoekers, wat resulteerde in een netto opbrengst van Euro 136.500,00. Deze opbrengsten zijn ieder jaar weer ten goede gekomen aan De Nederlandse Kankerbestrijding. Per wedstrijddag deden er gemiddeld 150 deelnemers mee en werden op de baan die dag ca. 180 pulls uitgevoerd. Per wedstrijddag hielpen er ca. 60 vrijwilligers mee, die zich belangeloos inzetten voor de Nederlandse Kankerbestrijding.
  Dankwoord
  Het comité is zich wel terdege bewust dat zij ondanks haar vele uren en inzet dit nooit had kunnen bereiken als zij niet was gesteund, zowel financieel als door mankracht. Met name de vele loonbedrijven, het kraanverhuurbedrijf, de mesthandelaar, de energieleverancier en de bewoner van "Schouwenburg" het grote werk zoals, de voorbereiding van de wedstrijdbaan gratis uitvoerde, verdienen lof. Met hun hulp was de dag al snel verzekerd van succes. Maar ook de medewerkers, sponsors en deelnemers die dit evenement mogelijk maakten, worden door het comité langs deze weg bedankt voor inzet en hulp. Hierdoor was het mogelijk dat er jaarlijks een flink bedrag naar de Nederlandse Kankerbestrijding kon worden overgemaakt.
  Tot slot
  Het Actiecomité Boerentrekkertrek heeft dit besluit niet genomen omdat de wil er niet meer zou zijn. Er is samen met wethouder Wessel, die zich namens B&W van de gemeente Elburg heeft ingezet, goed overwogen en gekeken naar een andere oplossing, maar dit bleek onmogelijk. Wij als comité betreuren het dat het trekkertrek- gebeuren op het landgoed Schouwenburg voorbij is, maar zien met een goed gevoel terug op de jaren die zijn geweest.

  Verder kan er medegedeeld worden dat de huidige wedstrijdkalender nog lang niet volledig is. Er missen nog diverse wedstrijden uit het Noorden en Oosten van het land.
  16 januari 2003:
  Wegens een stroomstoring in Leusden, afgelopen woensdag 15 januari, was een gedeelte van de dag deze site niet te benaderen. Inmiddels zijn de problemen zo goed als verholpen, er wordt nog gewerkt aan het "versnellen" van de site.
  Verder heb je kunnen zien dat de foto's op de site voor onbepaalde tijd zijn verwijderd. Dit komt wegens acute capaciteits- en dataverkeersproblemen. Deze site wordt/werd namelijk gehost bij een provider, waar het mij geen geld kostte. Helaas is het niet mogelijk om de site daar op de huidige manier te laten draaien, waardoor is uitgeweken naar een andere provider. Dit brengt financieel gezien nogal wat kosten met zich mee, waardoor ik nu bezig ben om de site te laten sponsoren. Zodra er een sponsor of voldoende sponsors zijn gevonden, zal alles weer op een goede manier kunnen gaan draaien.
  Hopende op jullie begrip hiervoor.
  12 januari 2003:
  Opnieuw een aanpassing aan de site. Het linkermenu is enigszins veranderd. Voorheen stond er een kopje "nieuws" en een kopje "kampioen" met daaronder de verschillende organisaties. Nu is er 1 kopje "organisatie", waaronder deze onderdelen nu verwerkt staan. Het algemene nieuws en de verslagen staan nu bij "informatie".
  31 december 2002:
  Op de laatste dag van 2002 is er dan toch weer iets veranderd op de site en dat is de toevoeging van "Het Tractor Pulling Cafe". Dit Cafe is ontstaan doordat er bij de stellingen soms op andere onderwerpen wordt overgegaan, terwijl de stelling dus helemaal ergens anders over gaat. Er bestaat namelijk erg vaak een behoefte om bepaalde andere meningen te uiten, waarvoor geen stellingen bestaan. Iedereen mag en kan zijn "ei" nu dus kwijt in "Het Tractor Pulling Cafe". Net als in elk cafe, mag je over alle onderwerpen je mening plaatsen, zolang je iedereen maar in zijn/haar waarde laat. In een echt Cafe krijg je namelijk een stomp in je gezicht als je iemand beledigd, in het Tractor Pulling Cafe wordt je reactie in zo'n geval dus verwijderd. Let op: In het Tractor Pulling Cafe moeten de reacties natuurlijk wel betrekking hebben op de sport. Vanaf nu worden dus reacties bij de stellingen, die geen betrekking hebben op de stelling, verwijderd van de site.
  Wil je reacties in het Tractor Pulling Cafe lezen of toevoegen? Klik dan in het linkermenu onder "reageren" op "in het cafe". Het Tractor Pulling Cafe is geen forum, maar heeft er indirect wel iets van weg. Een forum kun je wellicht in de toekomst nog op de site verwachten. Ik hoop dat iedereen een beetje raad weet met dit nieuwe onderdeel en dat het een groot succes mag worden in 2003.
  8 december 2002:
  Misschien heb je het al gezien, maar de wedstrijdkalender 2003 is gefuseerd met de wedstrijdkalender van de A-divisie en B-divisie van de NTTO. Deze 2 kalenders werden vaak naast elkaar gelegd voor het bepalen van datums en door anderen weer door te bepalen naar welke wedstrijd men wil gaan. Om dit allemaal te vergemakkelijken staan nu alle wedstrijden in 1 overzicht. Je kunt de A-divisie en B-divisie wedstrijden herkennen, doordat ze cursief zijn weergegeven. Deze cursief weergegeven wedstrijden komen uiteraard niet in aanmerking voor de verkiezing van "Standaard wedstrijd van het jaar 2003". Voor deze verkiezing komen vanaf 2003 alleen nog wedstrijden in aanmerking die als basis de standaardwedstrijd hebben of die 2 banen hebben, waarbij de ene baan alleen gebruikt wordt voor de standaardklassen (met standaard wordt in dit geval ook sport, supersport en megasport bedoeld). Een aantal wedstrijden staan in het overzicht nog cursief, zoals bijvoorbeeld Meerkerk, Bakel, Montfoort en Lochem, omdat daar de sleepwagens nog niet vaststaan en er dus nog geen duidelijkheid is.
  Verder is in het linkermenu het kopje "specials nieuws" verdwenen. Dit nieuws is altijd na te lezen op de internetsite van de NTTO. Mocht er toch nieuw zijn, wat voor deze site het melden waard is, dan zal dit bij het "algemeen nieuws" komen te staan. Deze site benadrukt namelijk de standaardtractoren en niet de specials.
  Ik hoop dat deze verandering voor vergemakkelijking zorgt.
  30 november 2002:
  Het is weer tijd geworden voor wat nieuwe ontwikkelingen in de sport. Als eerste wil ik het "gerucht" uit de wereld helpen dat de sleepwagen van Gunnewick (The Balance of Power) te koop zou staan. Dit is dus niet juist. Het is wel zo dat Arno en Dennis Gunnewick, de sleepwagenjongens, gaan emigreren naar Texas (Amerika) en daar een loonbedrijf gaan opzetten. Als alles meezit gaan Arno en Dennis daar eind januari al naartoe. De sleepwagen blijft in het bezit van de familie, want het is de bedoeling dat de vader van de jongens, Toon Gunnewick, de sleepwagen gaat beheren voor het seizoen 2003.
  Dan zijn er de roddels en de geruchten. Zo zullen we Herbert van Werven met zijn MF 1155 volgend jaar niet meer tegenkomen in het slepcircuit. Hij stapt over naar de Pro-Stock klasse binnen de A-divisie van de NTTO. Jawel, de Pro-Stock klasse is volgend jaar een volwaardige klasse binnen de A-divisie. De klasse blijft ook bestaan binnen de B-divisie.
  Bert Bonsing zal het volgende seizoen niet meer met zijn gele John Deere "kanarie" 700A op de baan verschijnen. In Raalte wordt druk gebouwd aan een frisse John Deere 6030. In de stal van de fam. Hofstede uit Staphorst wordt ook gewerkt aan een dikke John Deere 6030. Jan Hofstede ruilt zijn kleine "Dinky Deere" voor een groter broertje.
  Op de Veluwe zijn ook diverse ontwikkelingen gaande. Zo zal de Valmet 8600 van Teunis van de Brink voorzien worden van een andere motor, waardoor hij uitkomt op zo'n 8,4 liter. Dit in tegenstelling tot een eerder bericht dat hij zijn huidige motor zou verkleinen tot 7 liter; dat bleek toch teveel tijd in beslag te gaan nemen. Team Teun Kap uit Barneveld is bezig met een John Deere voor de 3,5 ton Super-Sportklasse. Teun weet volgens mij niet echt wat hij wil. Jarenlang reed hij met een IHC 1455, later met een Steyr, toen Fendt en nu John Deere. Dit is een duidelijk geval van Kameleon-gedrag...;-)
  In de schuur bij Jurrien van de Geer wordt inmiddels gewerkt aan een John Deere 6030 voor de 4,5 ton super-sport. De Deutz 13006 is verkocht aan het Kermit-Team uit Aalten (Dick Schokkin).
  Dan de nieuwe tractoren uit (westelijk) Brabant die in de Competitie van 2003 willen gaan rijden. Voor de 2,5 ton Mega-Sport kunnen we een Massey Ferguson verwachten van Arjan van de Riet. In de schuur bij Gert Stessens wordt voor deze klasse gewerkt aan een Fendt 308, waar Johan Voet mee zal gaan rijden. Als derde nieuwkomer vinden we dan Ronald Bartelds met een John Deere 2130. De andere nieuwkomers staan al in het verhaaltje van 1 augustus j.l. Kortom: Deze klasse krijgt kleur in 2003. In de 3,5 ton Mega-Sport kunnen we Eddy van Eekelen verwachten met de International 1455 die voorheen in het bezit was van Willie Monden. Ook Kees Peeters uit Nispen komt voor deze klasse met een International 1455. Jan Buiks uit Etten-Leur doet er nog een schepje bovenop en zorgt voor een ware Case MX 135. Dan kunnen we nog een Valmet 905 verwachten van Jan Devue uit Poppel (B) en een Volvo 810 van Van den Bergh uit Essen (B), beide ook voor de 3,5 ton Mega-Sport.
  De Giga-Sportklasse lijkt 3 maal zo groot te gaan worden. Zo komt Daniel Vriends uit Schijf met een John Deere 4230 en gaat Corne Rombouts zijn Fiat 880 waarschijnlijk opvoeren voor deze klasse. De andere nieuwkomers hebben we al eerder op de baan gezien: Jack van Merrienboer met een John Deere 4430, Marcel van Dijk met een International 1455 XXL en Mark Rombouts met een Ford Major.
  De International 1086 van Versluis uit Zijderveld zullen we in 2003 waarschijnlijk toch in een snelle uitvoering op de baan zien verschijnen. De tractor komt dicht bij de 9 liter uit. Tot slot kunnen we de zoon van Piet Leenders, Dries, op de baan verwachten met een heuse Swedtrac in de 5,5 ton Mega-Sport. Vader Piet veranderd ook van type. Zijn Valmet 8600 zal Valtra S 260 gaan worden. Piet is tevens bezig met een zelfgemaakte versnellingsbak. Hij heeft er nu al patent op aangevraagd. De vraag is of we nu bang moeten worden...
  Genoeg leesvoer weer, dacht ik zo. Mocht iemand meer weten dan hier vermeld staat dan hoor ik het graag.