In gesprek met...Willie Monden

Wat is je woonplaats: Etten-Leur
Wat is je geboortedatum: 27 november 1976
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: In 1981 ging ik kijken bij trekkertrek op het industrieterrein te Etten-Leur
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: Fiatagri 80-90
Op welke wedstrijd was dat: In 1993 in Rucphen-Schijf, de eerste wedstrijd die er werd georganiseerd in de 4,5 ton 4 wiel. Ik werd tweede.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: Fiatagri van ons thuis en daarna met wat trekkers van P.H. de Regt, een Case 1455, International 1455, Magnum 7120, Maxxum 5150 en een Magnum 7220.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: Met de Maxxum 5150 en met de Case CVX 170 voor in de Sportklasse.
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: Met een Magnum MX in de Sportklasse, die hebben een literinhoud van 8,3.
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Belarus of Zetor.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: In 1999 in Ossendrecht in de Klasse tot 5600 kg 4wiel met de Maxxum winnen van 38 deelnemers.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: In 1999 reed ik in Wouw met de Maxxum 5150 in de klasse tot 5 ton met de trekhaak op 50 cm, terwijl deze op 60 cm mocht zitten. Ze zeiden pas na afloop dat de trekhaak te laag was, en dat ik eigenlijk een goede trekhaak moest maken precies op 60cm. Niet met de orignele zwaaihaak, want daar komt namelijk een d-sluiting in, en dan pikt tie maar op 50cm aan, en dat vraagt meer vermogen dan op 60cm.
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Met de Magnum in de vrije klassen; heel de dag gewichten sjouwen totdat hij 15 ton woog en er geen gewicht meer bij kon.
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Ik vind het leuk en gezellig met een groep drivers, de sportieve wedstrijd en hulpvaardigheid onder elkaar.
Wat wil je bereiken in de sport: Gewoon gezellig, sportief en gezond mee blijven doen.
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: Iedereen gelijke kansen geven in de standaard klasse, dus trekkers met een andere brandstofpomp, turbo, enz. moeten gewoon uit zichzelf in de sportklasse mee rijden.
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Veel bewondering voor Albert Oomen uit Sprundel, die bij een 4 cilinder tractor, uit iedere cilinder 100 PK weet te halen en al waar hij aan sleutelt loopt goed. Zoals de Ford 9600 van Dekker die ook uit de keuken van Albert komt.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: Bijna iedere zondag weg.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Oudenbosch, Rucphen/Schijf en Rijsbergen.
Wat is je favoriete sleepwagen: De nieuwe Basrijs-sleepwagen; daar trekken wij het meest voor.
Wat voor een privé-relatie heb je: Ik woon gewoon bij mijn ouders thuis en heb het daar goed en Monique is mijn vriendin.
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik werk bij Loon- en Grondwerkbedrijf P.H. de Regt in Etten-Leur.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Op de fiets ga ik naar het werk en als het regent met de Maxxum 5150.
Wat vind je het beste TV-programma: Trekkertrek.
Wat vind je de beste film: Actiefilms.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Alavie van Anita en the Edgarboys; feestmuziek.
Wie vind je de mooiste vrouw: Monique.
Wat is je lievelingseten: Chinees.
Wat is je favoriete drankje: Van alles, als het maar nat is.
Wat is je favoriete vakantieland: Naar de Verenigde Staten van Amerika, grote trekkers en landbouwmachines bekijken.
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Motorcross en miniatuurtrekkers sparen; ik heb iets meer dan 200 stuks van allerlei merken.
Waar heb je een hekel aan: Aan chagrijnige mensen.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Allemaal gelukkig worden en blijven en doen wat je graag doet in goede gezondheid en harmonie met je huisgenoten.
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: We moeten ervoor zorgen dat we met z'n allen nog lang op een goede en gezonde wijze met de sport door kunnen gaan. Bert, jouw verzorging van de informatie op internet verdient een grote pluim en hierdoor is de informatie voor iedereen beschikbaar zodat je alles goed kunt volgen.
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Ja, indien mogelijk een foto van de trekkers in de sportklasse met vermelding van de technische gegevens, zoals literinhoud, brandstofpomp, plunjers, turbo, enz.

laatst gewijzigd op 24 juni 2000

toevoegingen, op- en/of aanmerkingen kun je sturen naar de webmaster.

Copyrights Bert de With