In gesprek met...Simon Lokhorst

Wat is je woonplaats: Hulshorst.
Wat is je geboortedatum: 14 december 1967.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: Ruim 20 jaar geleden met mijn ouders op de Flevohof.
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: John Deere 3130.
Op welke wedstrijd was dat: Koninginnedag in Uddel 1994.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: John Deere 3130, Fiat Someca, Massey Ferguson 575 en de Deutz 6.30 van Lammert de Zwaan.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: Massey Ferguson 1105
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: International; ik ben gek van deze trekkers; rij zelf met een 856 XL.
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Het is natuurlijk nooit nooit, maar ik zal zelf niet gauw een Ford kopen om mee te gaan rijden.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: Derde in Lochem in de 5,7 yon met cabine en alles er nog op in 1995. Vorig jaar tweede in Lunteren en eerste in Stedebroec in de 3,5 ton super-sport.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: Doornspijk 2003. Bij willen remmen en gewoon de koppeling intrappen en weer op laten komen. Valt ook niet mee te weten waar de koppeling en de rem zitten als je pas 20 jaar trekker rijdt...
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Lochem 1995. Bart van de Streek had nog een roterend Bosch pompje van een sloper gehaald om op de 1105 te zetten, je weet nooit. En wat denk je: de 1105 loopt als vergif een Full Pull en dan als 1 van de eerste in de finale moeten rijden; dat betekent dus 10 trekkers in de zenuwen zitten na een prima pull, maar dan wel derde. En dan nog de prijsuitreiking in de feesttent; prachtig om een keer mee te maken.
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Ik ben altijd gek geweest van tractoren en kijken naar Tractor Pulling is prachtig, maar meedoen is nog veel leuker. De goede sfeer en gezelligheid op de wedstrijden en die van de rijders onder elkaar is voor mij een reden om veel vrije tijd in deze hobby te steken.
Wat wil je bereiken in de sport: Lekker meedoen bij de slep, 4 ton superstandaard, en als er weer plaats is in de 3,5 ton super-sport bij de NTTO. Natuurlijk ga je altijd voor goud, maar je moet wel reeel blijven met een tractor als deze met een 5,8 liter blok. Met mijn budget kun je met plaats 5 ook tevreden zijn.
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: Zorg als je een wedstrijd organiseert dat de boel geregeld is en deze ook lekker vlot verloopt. Indien het mogelijk is trek dan op 2 banen dan gebeurt er altijd wat op de baan. Dit is aantrekkelijk voor het publiek en de wedstrijd duurt ook meestal niet te lang.
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Mensen die je niet hoort en niet opvallen bij het organiseren van een wedstrijd, maar er wel altijd zijn en hun taken uitvoeren die zijn goud waard voor een wedstrijd.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: Ik hoop er dit jaar meer dan 10 te rijden.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Onze eigen wedstrijd in Nunspeet natuurlijk en Lunteren (altijd gezellig) en voor het grotere werk Lochem.
Wat is je favoriete sleepwagen: Onze eigen sleepwagen van de stichting trekkertrek Hulshorst, de Down Under natuurlijk, en de Mission Impossible uit Laren.
Wat voor een privé-relatie heb je: Getrouwd met Alsbeth en twee dochters Stella (4) en Linda (1).
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik ben werkzaam bij de AB Oost als bedrijfsverzorger. Hoofdzakelijk in de mestkalveren en de koeien, maar mag ook graag op mobiele kraan of op de vrachtwagen zitten.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Toyota Landcruiser 4.2 FRP Top.
Wat vind je het beste TV-programma: Baantjes en Kopspijkers.
Wat vind je de beste film: Laatst met mijn dochters naar de Kameleon gekeken. Vond ik wel leuk, oude herinneringen.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Better be home soon van Crowded House.
Wie vind je de mooiste vrouw: Kan zo niet zeggen wie nu de mooiste is, Elsbeth niet meegerekend dan, maar van die magere platte vrouwen ben ik niet zo wild van. Je moet wel iets in je handen hebben, maar goed je hebt het niet altijd voor het zeggen.
Wat is je lievelingseten: Veel Spare Ribs of Kip met Satesaus en Patat.
Wat is je favoriete drankje: Potje bier, Hertog Jan graag.
Wat is je favoriete vakantieland: Nederland.
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Darten, elke woensdagavond onder het genot van een potje bier. En met mijn eigen mobiele kraan werken.
Waar heb je een hekel aan: Aan rijders die lopen te zeuren als een ander wint, ondanks dat er volgens hen iets niet zou kloppen aan de tractor of de pull. Laat de technische commissie en de wedstrijdleiding dit maar uitzoeken; zie dat je ze met je eigen technische middelen de volgende keer verslaat, dan weten ze meteen weer waar ze staan. Rijders proberen toch altijd weer de grenzen op te zoeken of daar overheen te gaan. Wordt je betrapt, jammer, niet lopen zeuren, dat is ook het spel tussen rijders en technische commissie wat erbij hoort.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Eens een grote indoor wedstrijd rijden.
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: Blijf vooral de site bekijken en heb je nieuwe ideeen voor wedstrijden of op- en aanmerkingen, mail deze dan. Samen zouden we de wedstrijden en daarmee vooral de sport beter kunnen maken.
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Misschien zou het leuk zijn als toeschouwers van standaardwedstrijden hun mening konden geven over deze wedstrijden op de site. Nu staat o.a. vermeld waar een wedstrijd is, inschrijfdatum en de uitslagen, maar het lijkt mij voor een organisatie ook wel leuk wat de toeschouwer er nu van vond, wat zou je kunnen veranderen, verbeteren, noem maar op. Misschien zou dit achter de uitslagen van een bepaalde wedstrijd gezet kunnen worden.

laatst gewijzigd op 9 juli 2004

toevoegingen, op- en/of aanmerkingen kun je sturen naar de webmaster.

Copyrights Bert de With