In gesprek met...Renaat Balliauw

Wat is je woonplaats: Verrebroek (B).
Wat is je geboortedatum: 17 januari 1972.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: In 1982, denk ik, wanneer Andre Wuytack en Raf Schelfaut een Tractor Pulling organiseerden in Verrebroek.
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: New Holland M 135.
Op welke wedstrijd was dat: In Axel 1997.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: New Holland M 135, TM 165 en TM 190. Dit in de standaardklassen.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: Ford TW-20 in de Hobby-sport.
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: Een TW-20 in de Mega-Sportklasse.
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Spijt me Bert, maar alles waar een PERKINS motor in ligt. Ik heb een haat-relatie met Perkins. Vooral professioneel. Ik vind dat deze motoren geen draaiuren maken. Altijd vroegtijdig versleten.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: Het ganse jaar 2003. Als ik buiten kwam met de TW-20 heb ik gewonnen. Koud zal de douche zijn als dat eens niet zo is. Ik ben me ervan bewust dat dit eens zal komen.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: Het ganse jaar 2002. Niets ging er en ik wou de TW-20 in brand steken. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Ik zou er nu spijt van hebben.
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Waterlandkerkje. Mocht meerijden als demonstratierijder. De TW-20 woog 6,7 ton op een keiharde kleibaan. In wedstrijd tegen standaards van 8 ton. De TW-20 reed F.P. en de rest van de klasse tussen de 65 en 75 meter (baanlengte 80 meter).
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor ronkende dingen. Als er geen motor in zit is het voor mij niet besteed.
Wat wil je bereiken in de sport: Op dit moment weet ik wat ik wil, maar dat ga ik nog niet rondstroien. Maar het zal een mooi moment zijn.
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: De gewichtsklassen moeten voor de standaards uniformer worden en het verschil standaards en sportklassen moet beter worden gecontroleerd.
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Richard Dams en collega Albert Oomen. Ook voor Andre Wuytack (met zijn zoon en dochter) met Bay Duck die ik mijn hoed af.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: Zoveel mogelijk. We proberen er een 12 tot 15 tal te rijden.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Prinsenbeek. We hebben eigenlijk nog niet zoveel in Nederland gereden, maar we zijn wel van plan dit te gaan doen.
Wat is je favoriete sleepwagen: Staat boven alles uit: Big Benz van de ITTC. Niet alleen qua sleepwagen, maar ook als mensen. Zijn altijd goed gezind.
Wat voor een privé-relatie heb je: Gehuwd met Ellen en 2 zoontjes; Michiel 4,5 jaar en Thomas 2,5 jaar.
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik ben Logistiek verantwoordelijke.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Audi A6.
Wat vind je het beste TV-programma: Geen tijd voor. 's Avonds voor ik ga slapen kijk ik naar het laatavond nieuws.
Wat vind je de beste film: Geen flauw gedacht van. Het is al 5 jaar geleden dat ik naar de bioscoop ben gegaan.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Ik ben niet zo'n freak dat ik alle platen en groepen ken. Ik kan stevig uit de bol gaan op muziek van de jaren '80.
Wie vind je de mooiste vrouw: Klinkt onwaarschijnlijk, maar mijn eigen vrouw Ellen.
Wat is je lievelingseten: Spaghetti ofwel zoals elke Beld, friet met een goeie biefstuk.
Wat is je favoriete drankje: Spuitwater. Ik heb nog nooit alcoholische dranken gedronken.
Wat is je favoriete vakantieland: Ben al 6 jaar niet met vakantie geweest; uitgezonderd eens een weekendje Ardennen. Maar maximaal 3 keer per jaar en dan kom ik de zaterdag meestal nog naar huis om te werken.
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Geen tijd meer voor.
Waar heb je een hekel aan: Als iets na 10 keer proberen nog steeds niet lukt, dan wordt ik boos.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Ja, maar die vertel ik je nog niet. Dat ga je volgend jaar wel zien als ik er ben met een tweede TW-20.
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: Lezers zijn dikwijls ook rijders, dus doe zo voort!!!!
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Ja, in verband met de inschrijvingen. Vaak moet je erg ver rijden om in te schrijven. Het moet toch met de huidige communicatiemogelijkheden mogelijk zijn om via internet in te schrijven voor de wedstrijden. Dus bijvoorbeeld na de inschrijfavond nog een telefoonnummer of e-mailadres openstellen.

laatst gewijzigd op 4 augustus 2003

toevoegingen, op- en/of aanmerkingen kun je sturen naar de webmaster.

Copyrights Bert de With