In gesprek met...Peter van den Top

Wat is je woonplaats: Bennekom.
Wat is je geboortedatum: 4 september 1983.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: Ongeveer 11 jaar geleden in Lunteren of Meerkerk via een paar jongens die regelmatig wedstrijden bezochten.
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: Een Massey Ferguson 565.
Op welke wedstrijd was dat: Dat was ongeveer 9 jaar geleden in Nunspeet in de 3,8 ton standaard.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: Een Massey Ferguson 565 in de 3,8 ton standaard, een Steyr 9094 in de 4,5 ton en 5,5 ton standaard, een Valmet 505 in de 4,5 ton standaard, Volvo BM 700 in de 3,5 ton sport en en Volvo BM 800 in de 3,5 ton superstandaard.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: Volvo BM 800 in de 3,5 ton superstandaard.
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: Valmet of Steyr als componenten super-sport of nog eens een heel raar merk wat niemand heeft. En, onze Steyr 8165 standaard nog eens afmaken. Of zo'n dikke oude Volvo met 4 keer 650/42 achterop en dan goed opvoeren tegen een Fendt 936 rijden.
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Wil overal mee rijden. Wel zou ik zelf nooit aan een Ford/New Holland beginnen.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: Dat is bij ons als we aan de tractor gesleuteld hebben en hij loopt daarna beter.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe:

Dat was denk ik 4 jaar geleden op de wedstrijd in Erichem. Daar stond alles toen stampvol op het deelnemersveld en langs de weg. Dus hadden we de tractor op een rustig plekje gelost en reden we naar de wedstrijd toe. Maar we hadden veel haast want we waren veels te laat. Toen reed ik een beste deuk in mijn eigen kar omdat die voor me reed en moest stoppen voor iemand en mijn remmen deden het niet.

Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Toen wij onze Volvo 700 aan het bouwen waren, gingen we proeftrekken bij mijn baas en sponsor toen (Hardeman en van Harten) want ik had gezegd dat de tractor goed liep en dat wilden ze wel eens zien. Dus stond iedereen vol spanning te wachten toen ze met de verreiker een baantje schoven zette ik hem in de hoogste versnelling om vast een sprintje te trekken. Toen de koppeling op kwam klapte meteen de turbo en zat iedereen die in de buurt was onder de olie.
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Als kind bouwden we thuis al gekke fietsen later altijd brommers opvoeren toen ik tractorpulling zag wist ik gelijk dat ik dat  ook wilde en op mijn werk hadden ze het er al jaren over maar die wilden alleen maar rijden en niet sleutelen dus had ik toen de kans om gelijk sportklasse te gaan bouwen.
Wat wil je bereiken in de sport: Steeds meer PK's uit de motor halen is voor ons het mooiste.
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken:

Sportklasserijders die op hoog niveau zitten zouden over moeten stappen naar een andere klasse in plaats van de opstapklasse om zeep helpen. En het liefst zorgen dat organisaties goed bij kas zitten dan heb je de meeste kans op mooie wedstrijden.

Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Gerbrand Roelofsen, want hij was nooit te beroerd om ons uit te leggen hoe je het beste rijden kon toen we net begonnen. Terwijl andere collegas je het liefst op het verkeerde been zouden zetten.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: 12.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Overal waar de gezelligheid bovenaan staat, niet te moeilijk gedacht wordt en het liefst een beetje in de buurt.
Wat is je favoriete sleepwagen: Stille Wille.
Wat voor een privé-relatie heb je: Vrijgezel.
Wat is je hoogst behaalde diploma: LTS Metaal.
Wat doe je in het dagelijks leven: ZZP in de metaal. Liefst montage.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Volvo C70 en een Peugeot Expert.
Wat vind je het beste TV-programma: Heb ik niet.
Wat vind je de beste film: Waar gebeurde films.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: November rain van Guns 'n Roses.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een beschuitje willen eten: Liever gewoon met gewone mensen.
Wat is je favoriete eten: Erwten en bonen met een stuk koe of veel en vet.
Wat is je favoriete drankje: Bier.
Wat is je favoriete kleur: Groen en rood.
Wat is je favoriete vakantieland: Oostenrijk.
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Voetballen.
Waar heb je een hekel aan: Jaloezie.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Gezond blijven.
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: Iedereen die nooit meedoet en toch graag zou willen: gewoon gaan doen !
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Informatie over tractoren.