In gesprek met...Paul Beniers

Wat is je woonplaats: Aarle-Rixtel.
Wat is je geboortedatum: 27 juni 1987.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: Dat was al vanaf het moment dat ik zelf nog als baby in de buik zat. Als kleine jongen ging ik veel met mijn vader mee naar onder andere Bakel en Sevenum nog in die tijd.
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: De Cobra 2 in de turbosportklasse bij de Mini Diesels.
Op welke wedstrijd was dat: In Oss op zondag 18 juni 2006.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: Cobra 2.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: S-Power in de supersportklasse van de Mini Diesels (MTTC) en af en toe nog op de Cobra 2.
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: Een Massey Ferguson Pro- of Superstock spreekt me wel aan of anders de 950 kg Vrije Klasse.
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Geen idee.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: Nederlands Kampioen 2008 met de S-power. Dat was het debuutjaar van deze machine in de Super- sportklasse. In Cromvoirt zijn we met deze machine kampioen geworden.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: Dat was in Ane 2008. Het was ontzettend warm die dag. We wilden na de run van de S-power de motor ter controle nog een keer starten. We wisten goed dat hij niet kon starten als hij in de versnelling stond maar toch kwamen we er pas na een half uur proberen achter. Oeps!
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Dat zijn 2 momenten. Het mooiste moment was kampioen te worden. Nog mooier was dat we het niet meer in eigen hand hadden die dag. De laatste tractor op de laatste dag van het seizoen ging het kampioenschap bepalen. Ook het moment toen we in Salles Lavalette (FR) wonnen in 2006 was onvergetelijk.
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Het is een ziekte... eenmaal geïnfecteerd kom je er nooit meer vanaf. En het gevoel van adrenaline, zenuwen en alles wat erbij komt kijken is onbeschrijfelijk!
Wat wil je bereiken in de sport: Binnen de limieten een eerlijke en sportieve competitie rijden met het liefst zoveel mogelijk deelnemers.
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: Meer waardering naar teams en organisatoren die de show moeten maken voor het publiek.
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Binnen tractorpulling zijn dat een paar mensen: Uiteraard Jan van Alphen. Als klein manneke was ik al helemaal weg van de popeye en op een gegeven moment wilde ik alleen nog mee naar een wedstrijd als de popeye ook zou rijden. Verder binnen onze club Alois Aerts. Wat deze man allemaal van motoren weet is onbeschrijfelijk. Maar elk team dat deelneemt aan tractorpulling verdient waardering.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: Op onze kalender voor 2009 staan er helaas nogmaar 7 maar het mogen er van mij best 15 en een paar buitenlandse erbij worden. Je bouwt dat ding niet voor niets.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Bakel, Alphen en Made spannen de kroon.
Wat is je favoriete sleepwagen: Misschien moet ik zeggen die van de MTTC maar ik vind die van de Compact Diesels toch fijner. Deze trekt lichter weg en remt geleidelijker.
Wat voor een privé-relatie heb je: Een hele lieve vriendin, Ine.
Wat is je hoogst behaalde diploma: HBO.
Wat doe je in het dagelijks leven: Student bedrijfskunde op HBO Nederland in Weert. Dat is een privé onderneming.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Een Peugeot Partner van ons eigen bedrijf.
Wat vind je het beste TV-programma: Topgear.
Wat vind je de beste film: Gone in 60 seconds.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Radar Love van Golden Earring.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een beschuitje willen eten: Katja Schuurman....omdat het een onmundig lekker wijf is.
Wat is je favoriete eten: Pizza.
Wat is je favoriete drankje: Ice Tea - Bier.
Wat is je favoriete kleur: MF Rood.
Wat is je favoriete vakantieland: Spanje.
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Mijn vriendin Ine.
Waar heb je een hekel aan: Mensen die te laat komen of hun afspraken niet nakomen.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Gelukkig worden met Ine.
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: --
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: --