In gesprek met...Niels Bruggeman

Wat is je woonplaats: Olst.
Wat is je geboortedatum: 8 juli 1987.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: Via mijn vader die reed verscheidene wedstrijden met zijn John Deere 2130. En meer interesse kwam toen mijn broer begon met de John Deere 2750 in de 3.8 ton sportklasse, daarna zijn we met zijn drieën doorgegaan.
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: John Deere 6620 in de 7 ton standaardklasse.
Op welke wedstrijd was dat: Dat was 7 jaar geleden op de wedstrijd in Loo-Bathmen.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: John Deere 2130: 3.8 ton standaard - John Deere 1630: 2.6 ton standaard - John Deere 6620: 7 ton standaard - John Deere 6900: 6.5 ton standaard - John Deere 6220: 5 ton standaard - John Deere 6430: 3.5 ton sport slep, 3.0 ton megasport hypropullers - John Deere 7530: 4.5 ton superstandaard slep, 4.5 ton supersport NTTO, 4.5 ton megasport hypropullers
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: John deere 6430: 3.5 ton sport slep, 3.0 ton megasport Hypropullers - John deere 7530: 4.5 ton superstandaard slep, 4.5 ton supersport NTTO, 4.5 ton megasport hypropullers - John Deere 6220: 5 ton standaard
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: John Deere 7930: Pro-Stock.
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Waarschijnlijk zal ik wel nooit met een andere trekker dan een John Deere voor de sleepwagen verschijnen. Maar zeg nooit nooit.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: Wel vaker de 1e plaats gepakt maar afgelopen seizoen met de 6430 in Oud Gastel in de 3.0 ton megasport de Little Turtle verslagen.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: Mijn eerste keer op de 6430 (toen nog de 6420) het was de bedoeling dat Bjorn zou rijden maar die was te laat dus moest ik plotseling rijden. Normaal hadden we nog tijd om de remmen te ontluchten zodat deze fatsoenlijk zouden werken, maar omdat ik te laat was moest ik gelijk voor de wagen. Dit resulteerde in een paar omgereden pionnen en diskwalificatie.
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Ja dat is dan de vorige vraag.
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: We hebben een Landbouwmechanisatie thuis en zijn dealer van John Deere. Ik ben met trekkers opgevoed en van daaruit heb ik kennis gemaakt met tractorpulling.
Wat wil je bereiken in de sport: Ik hoop dat wij in de toekomst nog in de pro-stock klasse kunnen gaan rijden.
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: Meer kissmissen.
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: De organisatoren van wedstrijden. Deze moeten er toch voor zorgen dat een wedstrijd soepel verloopt, en dit geeft de nodige problemen wel met zich mee.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: 25-30.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Broekland, Tonden, Staphorst, Zieuwent, Made, heb eigenlijk niet zoveel voorkeuren als de baan er maar goed bij ligt en er veel tegenstanders zijn.
Wat is je favoriete sleepwagen: Hyproslee.
Wat voor een privé-relatie heb je: Verkering met Esmee.
Wat is je hoogst behaalde diploma: MBO Bol 4, Landbouwtechniek behaald in Apeldoorn.
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik ben sinds kort in dienst bij Landbouwmechanisatie Popken in Smilde, als vertegenwoordiger.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Volkswagen Caddy, Renault Clio.
Wat vind je het beste TV-programma: Die kunnen wij nooit ontvangen.
Wat vind je de beste film: Delta Force.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Jettie Paletti - In het cafeetje.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een beschuitje willen eten: Teveel om op te noemen.
Wat is je favoriete eten: Patat met een frikadel.
Wat is je favoriete drankje: Bier, cola.
Wat is je favoriete kleur: Groen.
Wat is je favoriete vakantieland: Spanje.
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Nee, geen tijd voor.
Waar heb je een hekel aan: Aan wedstrijden waar bijvoorbeeld 5 deelnemers zijn opgegeven in jouw klasse en dat je er tijd en moeite in steekt om daar heen te gaan en dat je er aankomt, en vervolgens er achterkomt dat er maar 1 of 2 deelnemers zijn.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Gezond en gelukkig blijven.
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: Als je nog niet deelneemt aan tractorpulling zorg dan dat je een trekker bouwt voor de sportklasse en doe mee! zodat de klasses altijd goed gevuld zijn en het voor iedereen een leuke sport blijft.
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Ik vind het wel goed zo.