In gesprek met...Koen van der Heiden

Wat is je woonplaats: Acquoy/Enschede.
Wat is je geboortedatum: 21 augustus 1985.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: Dat was in 1997 op de A-divisie wedstrijd in Emmeloord.
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: Een David Brown 780.
Op welke wedstrijd was dat: Op de wedstrijd in Hagestein in 2001.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: David Brown 780, 1212 en 1410.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: Voornamelijk op de David Brown 1410 in de 2,5 ton sport en af en toe op de David Brown 1212 in de 3,5 ton standaard.
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: Afgezien van een bepaald merk zou ik graag eens rijden op een super-sport of pro-stock tractor.
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Ik sluit niets uit, maar rode en blauwe kleuren staan bij mij niet erg hoog in de lijst.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: De diverse podiumprijzen.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: Op de wedstrijd in Almkerk in 2006 had ik niet door dat het veertje van de brandstofafsluiter was gebroken, waardoor deze vrij kon schommelen. Tot tweemaal toe stortte de motor bijna in net na de start, doordat de brandstoftoevoer werd afgesloten.
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: De Nederlandse Kampioenschappen in Stroe in 2004. De baan aldaar was erg zwaar; we reden met de 1410 in de 2,5 ton sport in de finale 2 versnellingen lager dan dat we normaal deden. Met de neus hoog opgeheven wurgde de tractor zich voort. Rond de 80 meter klonk er een harde knal, en we stonden stil. De onderkant van de versnellingsbak bleek er finaal uit gebarsten te zijn en de achteras zat muurvast. De tractor moest toen met een kraan opgetild en afgesleept worden.
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Uiteraard de gezelligheid en vanwege de enorme veelzijdigheid die nodig is om een (sport)tractor op de baan te krijgen.
Wat wil je bereiken in de sport: Proberen leuk blijven meedraaien met af en toe een podiumplek en de gezelligheid vooral hoog zien te houden.
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: Meer sportiviteit in de sport, we moeten het met elkaar wel leuk zien te houden.
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Naar de mensen achter de wedstrijdorganisaties en commissies, deze mensen maken uiteindelijk de sport mogelijk.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: Afgelopen jaren waren dit er meestal rond de 15, komend seizoen zal dit wat minder zijn.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Uiteraard is dat de thuiswedstrijd in Culemborg en verder Erichem, Hagestein, IJzendoorn, Staphorst en Lochem.
Wat is je favoriete sleepwagen: Elke sleepwagen die licht wegrijdt bij de start en geen messen gebruikt.
Wat voor een privé-relatie heb je: Vrijgezel(lig).
Wat doe je in het dagelijks leven: Studeren, ik doe een Masteropleiding aan de Universiteit Twente.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Audi A4 1.8 20V, de trein en de fiets.
Wat vind je het beste TV-programma: Boer zoekt vrouw natuurlijk!
Wat vind je de beste film: Robin Hood - Men in Tights, vanwege de geniale droge humor.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Stairway to heaven van Led Zeppelin.
Wie vind je de mooiste vrouw: Anna Kournikova.
Wat is je lievelingseten: Chinees en pasta's, gelukkig maar, want sinds ik in een studentenhuis zit is dit ook bijna dagelijkse kost.
Wat is je favoriete drankje: Bierrr.
Wat is je favoriete vakantieland: Geen specifieke voorkeur.
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Sporten, uitgaan, computers en gezelschapsspelletjes.
Waar heb je een hekel aan: Inhalende vrachtauto's op de snelweg.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Gezond blijven, en hopelijk nog lang met Tractor Pulling kunnen doorgaan.
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: Blijf de site in de gaten houden.
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Misschien iets van een registratiesysteem zodat lezers vooraf aan een wedstrijd kunnen voorspellen wat de uitslag gaat worden in een bepaalde competitieklasse en dat gedurende het hele seizoen. Een soort van poule dus.