In gesprek met...Johan Hopmans

Wat is je woonplaats: Bergen op Zoom.
Wat is je geboortedatum: 27 oktober 1989.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: Vanaf dat ik kon lopen...en dat was in Ossendrecht (mooiste wedstrijd van het jaar haha).
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: John Deere 6210 (een pracht machine en beresterk) die was toen van een boer waar ik al heel me leven rondloop en meehelp.
Op welke wedstrijd was dat: Dat was natuurlijk in Ossendrecht in 2005 en dat was in de 5 ton landbouwklasse.
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: John Deere 6210 in de 4,5 ton en 5,0 ton landbouw, Volvo BM Valmet 705 in de 4,5 ton landbouw, International 824 in de 2,5 ton en 3,5 ton landbouw en 2,5 ton agrisport.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: De International 824.
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: Een International 1455 of een Volvo BM 810, dat zijn toch twee iconen uit de tractorwereld ofnie?
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Ik zou nooit in een New Holland of Deutz rijden.
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: Dat was met m'n International 824 in de 2,5 ton landbouw en 2,5 ton agrisport eerste worden met een heel groot verschil met de tweede plaats en voor de waterrem toch maar 65 PK te hebben en wel veel rook, "rara" haha.
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: Twee jaar geleden in Ossendrecht met de handrem erop wegrijden met de sleepwagen.
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Afgelopen indoor in Etten-Leur in de 3,5 ton landbouw de Full Pull rijden.
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Ja, ik ben opgegroeid tussen de tractoren, zowel thuis als bij opa, en werk dusja en ben monteur en wil altijd overal iets meer uithalen als het standaard is en op de baan zie je meestal wel of je het goed hebt gedaan of niet (je kan er heel veel leren door gewoon met andere deelnemers te praten en te gaan kijken bij andere)
Wat wil je bereiken in de sport:

Ik wil graag in de sportklasse gaan rijden maar eerst maar eens een huisje kopen enzo voordat ik er aan begin want het kost wel een hoop geld.

Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: Op sommige wedstrijden het baanonderhoud.
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Naar degene die 's morgens al op tijd in de tent zijn en koffie voor ons gezet hebben en natuurlijk naar m'n ouders die er altijd 's morgens zijn als ik weg ga en helpen laden van de tractor en zorgen dat ik geen honger hoef te lijden hahaha.
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: Ik rij er nu zo gemiddeld 12 per jaar.
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Dat is en blijft Ossendrecht (misschien omdat ik zelf bij de KPJ van Ossendrecht zit) maar ook de feestavond is daar zondags zo goed, dat vind je nergens.
Wat is je favoriete sleepwagen: Mijn favoriete sleepwagen die heb ik eigenlijk niet; de Hyproslee vind ik wel een mooie sleepwagen.
Wat voor een privé-relatie heb je: Ik heb een hele leuke vriendin.
Wat is je hoogst behaalde diploma: Mijn hoogste diploma is eerste monteur GWW.
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik werk bij een groot grondverzet, transport en hijsbedrijf, net over de grens.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Dat is toch wel m'n Jeep en Vrachtwagen.
Wat vind je het beste TV-programma: New Kids on the Block, Samsam, ja alles met doelloze humor.
Wat vind je de beste film: Dat is toch wel Band of Brothers, hoewel sommige het een serie vinden.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Dat zijn er eigenlijk meerdere: Peel in Brand van Rowwen Heze, Walk of Life van Dire Straits en November Rain van Guns 'n Roses.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een beschuitje willen eten: Chantal Janszen, daar zou ik wel een heel ontbijt mee willen eten hahaha.
Wat is je favoriete eten: Sla-stamp met spek van ons moeder.
Wat is je favoriete drankje: Bier.
Wat is je favoriete kleur: Ja, die heb ik niet echt maar rood vind ik wel mooi.
Wat is je favoriete vakantieland: Dat is toch wel Oostenrijk (wintersport eej).
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Nee, niet echt; in de zomer ga ik wel mountainbiken.
Waar heb je een hekel aan: Aan mensen die langzaam rijden.
Heb je nog een wens voor de toekomst: Ja, ik heb wel wensen, maar als je die vertelt komen ze niet uit zeggen ze toch?
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: Blijf vooral komen naar de gezellige trekkertreks en voor de deelnemers ga eens kijken hoe andere het doen, je leert er echt van...
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Misschien wat meer filmpjes ook van landbouw klassen.