In gesprek met...Dirk-Jan Kooij

Wat is je woonplaats: Leerbroek.
Wat is je geboortedatum: 6 juni 1984.
Wanneer maakte je kennis met Tractor Pulling: Ik ben er eigenlijk bijna mee opgegroeid ! Mijn familie heeft mij aangestoken !!
Wat was de eerste tractor waarmee je meereed: Steyr 9094.
Op welke wedstrijd was dat: Ongeveer 8 jaar geleden in Broekland, klasse weet ik niet ? Het was een van de eerste keren dat we verder van huis gingen met de vrachtwagen van Firma de Groot ! Het was wel met de 9094, dat vergeet ik nooit meer !
Met welke tractor(en) heb je in het verleden al meegedaan: Steyr 8080, Steyr 9094, Steyr 6115, International 1246, Ford 9600, en af en toe (als het mag) mag ik met een New Holland mee doen nu ! Klasse's : 3,5 4,5 en 5,5 ton standaard en 4,5 ton sport af en toe.
Met welke tractor(en) rijd je op dit moment: Nu op dit moment rijd ik helemaal niets ! Ik ben wel met een project bezig !!
Met welk merk/type tractor zou je in de toekomst best graag mee willen rijden: Mijn hart is altijd bij Steyr, ik ben daarmee opgegroeid. Dus misschien ooit later met een Steyr, maar momenteel ben ik met een IHC bezig!
Op welk merk/type tractor zul je nooit rijden: Vroeger zei ik altijd dat ik nooit op een Ford/New Holland zou rijden !! Maar ik heb dat al verbroken dus.... Het maakt me niet echt meer uit tegenwoordig...
Wat was je grootste succes in de sport tot nu toe: Grootste succes, in Meerkerk heb ik eens op het podium gestaan in de 5,5 ton standaard met m'n 1246 ! Dat was wel een heel mooi moment, omdat het bijna een thuiswedstrijd is !
Wat was je grootste blunder in de sport tot nu toe: Ik ben in Bunnik een keer vergeten mijn gewichten achterop vast te knopen en heb per ongeluk de hendel van mijn hefinrichting omhoog gedaan en deze gaat pas echt omhoog als je veel toeren maakte toen, dus al mijn gewichten (paar honderd kg.) viel naar beneden onder de voetplaat van de sleepwagen !! Verder heb ik wel meer dingetjes gehad hoor !!
Noem eens een moment dat je nooit zult vergeten: Dat mijn vader Nederlands Kampioen geworden is in de 4,5 ton standaard !!
Waarom heb je Tractor Pulling als hobby: Zoals ik al zei, ik ben er mee opgegroeid. Aangestoken door mijn familie, maar ik probeer het wel als een hobby te blijven zien en vind dat er in het leven wel belangrijkere dingen zijn dan Tractorpulling !! Dat neemt niet weg om niet te proberen om 1e te worden natuurlijk !!
Wat wil je bereiken in de sport: Veel leren over techniek, gezelligheid en een tevreden en mooi resultaat !!
Wat moet er veranderen om de sport beter te maken: Eeeuh, ja das een goeie ! Kritiek leveren is altijd makkelijk als je aan de kant staat ! Als we de sport willen verbeteren en professioneler willen maken dan moeten we dat met elkaar doen !! NTTO zal daarin de fundering moeten zijn en wij moeten het opbouwen ! Reglementen hierin is echt belangrijk en de controle ervan !! Wie dat moet gaan doen is nog even de vraag ??
Naar wie/wat gaat je grootste bewondering uit: Mensen die met weinig geld, toch een goede prestatie neer kunnen zetten ! Ik denk dat wat er momenteel in dit wereldje gaande is dat als je Geld, Macht en kennis hebt (of 1 van de 3) dat je al een heel eind kan komen !! Wat eigenlijk niet het geval zou moeten zijn ! Het moet een gezellige ("boere") sport blijven !
Hoeveel wedstrijden rijd je inmiddels ongeveer per jaar: Ik ga mee met de Lowlandpullers als ik thuis ben, ik ben momenteel nog in het buitenland, maar kom van de zomer weer terug dus... dan ben ik er wel weer bij !
Wat zijn je favoriete wedstrijdlocaties: Nieuwland (thuiswedstrijd) en Meerkerk !
Wat is je favoriete sleepwagen: Kan beter vragen "wat is je favoriete sleepwagen bemanning" ? Het is maar net hoe ze hem afstellen en daar kunnen deze jongens eigenlijk ook nog niet altijd wat aan doen, omdat ze vanaf hogere hand ook weer te horen krijgen hoeveel tijd ze hebben voor een klasse !!! In principe is elke sleepwagen goed, als ze de trekker maar stil kunnen krijgen ! Het is aan de deelnemers om hier rekening mee te houden hoe de sleepwagen het doet !!
Wat voor een privé-relatie heb je: Ik heb al meer dan 2 jaar een relatie en dat gaat heel goed !!!
Wat is je hoogst behaalde diploma: MBO 4
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik werk bij de Koninklijke Marine bij de Technische Dienst op een onderzeeer.
Wat is je gangbare vervoersmiddel: Auto, BMW 318 TDS
Wat vind je het beste TV-programma: Euh, ja van alles, ik kijk een hoop, maar ga nergens echt voor zitten !
Wat vind je de beste film: The Gladiator.
Wat vind je de beste plaat aller tijden: Dat zijn er zoveel !
Met welke bekende Nederlander zou je wel een beschuitje willen eten: Ik ben niet zo weg van beschuit !!
Wat is je favoriete eten: Aardappelen, sla, eitje, spek, lekker stukje vlees erbij !! i.g.i. hollandse pot.
Wat is je favoriete drankje: Bier.
Wat is je favoriete kleur: Rood.
Wat is je favoriete vakantieland: Ik ga niet zo graag op vakantie, maar ik vind landen als Noorwegen, Zweden, Ierland en Schotland hele mooie landen !
Heb je nog andere hobby's dan Tractor Pulling: Mijn vriendin ?!
Waar heb je een hekel aan: Mensen die liegen en aan mensen die altijd het hoogste woord hebben !
Heb je nog een wens voor de toekomst: Gezond blijven en gelukkig worden samen met m'n meisje !!
Wat wil je graag nog zeggen tegen de lezers van www.tractorpulling.nl: Denk eraan dat we met elkaar de sport moeten opbouwen en dat het vooral gezellig moet blijven !!
Heb je nog leuke ideëen voor www.tractorpulling.nl: Nee, ik vind het wel een goede site. Alleen misschien iets meer technische informatie of ideeen ! Het kan geen kwaad om elkaar wat meer te helpen i.p.v. tegen te werken !!